Rusofilul corupt Dodon își pregătește un batalion MILITARIZAT: vrea puteri nelimitate pentru Serviciul de Pază și Protecție de Stat (SPPS) care urmează să-l protejeze numai și numai pe el


Rusofilul corupt Dodon își pregătește un batalion MILITARIZAT: vrea puteri nelimitate pentru Serviciul de Pază și Protecție de Stat (SPPS) care urmează să-l protejeze numai și numai pe el

În timp ce R. Moldova a ajuns catastrofa umanitară Covid-19 a Europei, rusofilul Igor Dodon depune eforturi intense pentru a-și pregăti un nou batalion militarizat: nici mai mult, nici mai puțin, după ce și-a îngenuncheat toate pârghiile de forță de dincolo de Prut, socialistul a pregătit un proiect de lege care să confere Serviciului de Pază și Protecție de Stat (SPPS) împuterniciri nelimitate.

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) trage un sugestiv semnal de alarmă în acest sens, pe Facebook, anunțând că va prezenta, în zilele următoare, un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie transferat în subordinea exclusivă a Parlamentului.

”Dodon trage sub el un batalion militarizat. După ce a stat mai mult timp în ‹pisociniță›, Dodon a prezentat Parlamentului un proiect de lege care să confere Serviciului de Pază și Protecție de Stat (SPPS) împuterniciri nelimitat – detalii AICI

Practic, petrecărețul de la Condrița și Holercani își trage sub el un nou batalion militarizat, singurul scop al căruia va fi protejarea exclusivă a lui în toate circumstanțele, mai ales acum în ajunul alegerilor prezidențiale. Îl copiază sută la sută pe idolul sau, Vladimir Putin.

Pentru a contracara această inițiativă foarte periculoasă, am elaborat și prezentat, împreună cu deputatul Lilian Carp, mai multe amendamente la proiectul respectiv de lege, principala dintre acestea fiind trecerea SPPS-ului în subordonarea Guvernului, cu reducerea considerabilă a efectivului. Într-o republică parlamentară această structură nu are nicio justificare, inclusiv legală, să să afle în subordonarea președintelui Republicii Moldova, care, conform Constituției, are prerogative preponderent protocolare.

Noul guvern profesionist (sper să fie învestit cât mai curând!) trebuie să-și înceapă activitatea, având în subordonare această structură într-o formulă suplă și considerabil redusă. Totodată, în zilele următoare voi prezența un nou proiect de lege, prin care Serviciul de Informații și Securitate să fie transferat în subordonarea exclusivă a Parlamentului, astfel reparând o mare eroare politică, comisă de fosta guvernare psrm-isto - acum-istă.

P.S. Rog să distribuiți cât mai mult această postare ca cetățenii noștri să cunoască adevărul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.