UPDATE Firea și Negoiță preiau modelul infracțional al edilului Florea de a face campanie. O candidată USR-PLUS amenință cu plângerea penală


UPDATE Firea și Negoiță preiau modelul infracțional al edilului Florea de a face campanie. O candidată USR-PLUS amenință cu plângerea penală

UPDATE 

Modul murdar de a face campanie electorală pare să fie o regulă în PSD. Candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 5, Alexandru Dumitriu, a reclamat astăzi că Florea i-a dat jos ilegal panourile electorale. Acum a venit rândul candidatei USR-PLUS pentru Primăria Secotrului 5, Ana Ciceală, să denunțe același tip de acțiune ilegală din partea reprezentanților PSD, fiind vorba de data aceasta de primarul Capitalei Gabriela Firea și edilul S3, Robert Negoiță. Astfel, Ciceală a atras atenția că Firea și Negoiță riscă un proces penal pentru aceste fapte. 

Ana Ciceală, pe Facebook: "Firea și Negoiță se tem de noi. Au început sa ne dea jos panourile. Încearcă să ne descurajeze și să ne intimideze. Numai că ceea ce nu le-a mers timp de patru ani nu le va merge nici acum.

Acum trei săptămâni au apărut în 8 locuri din Sectorul 3 afișaje stradale cu mine în calitate de candidat al Alianței USR PLUS pentru Primăria Sector 3. Astăzi am fost contactați de firma cu care am încheiat contractul pentru afișajul stradal și ni s-a comunicat că au fost somați de autorități să dea jos afișele Alianței din sector. Înțelegem că acțiunea e una generalizată și că în alte sectoare s-a întâmplat la fel.

Solicit Primăriei Capitalei și Primăriei sectorului 3 să transmită urgent documentele în baza cărora dau jos aceste panouri.

Consider ca este o obstrucționare flagrantă a dreptului nostru constituțional de a ne adresa cetățenilor și îi avertizez pe Firea și pe Negoiță că riscă un proces penal pentru aceste fapte".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, știe să joace doar murdar în cadrul bătăliei electorale de la Capitală. Dacă pe candidatul dreptei unite pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, l-a bruiat pe 18 iunie folosind personalul administrației S5 și mașinile de salubrizare pentru a claxona pe toată durata unei conferințe de presă, de data asta Florea dă jos într-un mod ilegal panourile electorale ale unui contracandidat la Primăria Sectorului 5. Este vorba despre Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, care îl acuză pe Florea de abuz în serviciu: "Discriminarea pe motive politice este una dintre cele mai grave discriminări. Suntem în fața unui abuz în serviciu pedepsit inclusiv de Codul Penal, art. 297".

Alexandru Dumitriu, pe Facebook: "𝐃𝐞 𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐦𝐢 𝐝𝐚 𝐣𝐨𝐬 𝐢𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞

Se teme de noi pentru că am confirmat că suntem alternativa puternică.

Merge la intimidare dar fără succes pentru că pe mine mă interesează nevoile cetățenilor.

Iată cum au decurs lucrurile: Ieri au apărut în 11 locuri din Sectorul 5 afișaje stradale cu prezentarea mea, în calitate de candidat al Alianței USR PLUS pentru Primăria Sector 5. În dimineața aceasta am primit un mail de la societatea cu care am încheiat contractul pentru afișajul stradal prin care mi s-a comunicat:

„𝐈𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚𝐭𝐚 𝐚𝐦 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐨𝐦𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐭𝐫𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐚 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐟𝐢𝐬𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 . 𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 , 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐚 𝐬𝐚 𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐮𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐳𝐞𝐳𝐞.”

Ceea ce fac autoritățile locale este ilegal. Potrivit Constituției României, art. 16 „Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

Discriminarea pe motive politice este una dintre cele mai grave discriminări. Suntem în fața unui abuz în serviciu pedepsit inclusiv de Codul Penal, art. 297.

Îl anunț pe Daniel Florea, acest infractor PSDist, că nu ne oprim și vom continua drumul nostru, la finalul căruia vom învinge și vom reda Sectorul 5 cetățenilor".

În cazul bruiajului conferinței de presă ce a fost susținută de către candidatul dreptei unite pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, Florea s-a ales cu o plângere penală pentru mai multe infracțiuni. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.