"Genunche" Pop și mai mulți parlamentari, nu doar de la PSD, vor să joace tenis și să bea pe banii românilor printr-o inițiativă legislativă. Lupta din Parlament pentru un teren de 4857 mp


"Genunche" Pop și mai mulți parlamentari, nu doar de la PSD, vor să joace tenis și să bea pe banii românilor printr-o inițiativă legislativă. Lupta din Parlament pentru un teren de 4857 mp

Deputata USR Cristina Prună a dezvăluit pe Facebook că mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege prin care Clubul Parlamentarilor Români "Ion Raţiu" va primi un teren de 4857 mp, în inima Bucureştiului, pentru a-l folosi gratuit. "Foștii și actualii parlamentari vor juca tenis și se vor delecta cu băuturi răcoritoare" pe banii cetățenilor, a semnalat Prună. 

"Problema nu e existența clubului, ci beneficiile pe care le primește din bani publici. Astfel, inițiativa prevede inclusiv că utilitățile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaților. În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaților. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaților", a subliniat Cristina Prună.

Iată lista inițiatorilor proiectului de lege: 

deputați PSD: Florea Oana-Consuela, Iancu Iulian

deputați PNL: Leoreanu Laurenţiu-Dan, Raeţchi Ovidiu Alexandru, Roman Florin-Claudiu, Ştirbu Gigel-Sorinel

deputați UDMR: Magyar Loránd-Bálint

deputați PMP: Codreanu Constantin, Movilă Petru

deputați Minoritati: Grosaru Andi-Gabriel, Zisopol Dragoş Gabriel

deputați PRO Europa: Mocioalcă Ion, Petric Octavian

senatori PSD: Niţă Ilie, Pop Liviu-Marian

Cristina Prună, pe Facebook: "Ce preocupări mai au parlamentarii?

Ei bine, își fac cadouri, pentru acum și pentru la ”pensie”. Au depus o inițiativă legislativă prin care Clubul Parlamentarilor Români “Ion Rațiu” va primi 4857 mp, în inima Bucureștiului, pentru a-l folosi gratuit.

Ce credeți că se face pe acest teren? Foștii și actualii parlamentari vor juca tenis și se vor delecta cu răcoritoare. Motivația, că astfel de cluburi finanțate din banii cetățenilor există și în alte țări, este aberantă.

Problema nu e existența clubului, ci beneficiile pe care le primește din bani publici. Astfel, inițiativa prevede inclusiv că utilitățile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaților. În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaților. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaților.

Dacă vă vine să credeți, proiectul a fost semnat de parlamentari de la TOATE PARTIDELE, mai puțin USR. De fapt, la USR nu au îndrăznit să vină să ceară vreo semnătură. Au vrut, probabil, să treacă pe sub radar această propunere". (accesați AICI proiectul de lege cu pricina)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.