Tânărul manager al Spitalului Colentina a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Are febră și respiră greu


Tânărul manager al Spitalului Colentina a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Are febră și respiră greu

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, miercuri dimineață, la Spitalul Victor Babeș din capitală, după ce de mai multe zile se simțea rău.

Potrivit unor surse, Mihalcea are o formă relativ medie a bolii, cu febră și dificultăți respiratorii.

De profesie medic orelist, tânărul manager al unuia din cele mai mari spitale din țară - 35 de ani - ar fi fost internat imediat după aflarea rezultatului la secția de Pneumologie a Spitalului Colentina din cauza problemelor respiratorii.

Potrivit digi24.ro, a fost făcută o anchetă epidemiologică și din câte se pare, managerul s-a infectat în afara spitalului.

Absolvent al UMF Carol Davila din București, promoția 2010, Mihalcea a fost numit manager la Colentina în martie 2019, după ce o vreme a condus secția ORL a Spitalului de Urgență Pitești.

Vestea că managerul Spitalului Colentina este infectat a venit la pachet cu cu cea legată de redeschiderea unităţii sanitare şi pentru pacienţii care au alte afecţiuni în afară de Covid 19. Ministrul Sănătăţii a anunţat astăzi că unitatea a primit avizul DSP Bucureşti pentru redeschidere, scrie mediafax.ro.

Spitalul Colentina va avea în continuare zonă de Covid, şi, separat, va avea, cu circuit complet separat, zona de non-covid.

Managerul Mihalcea a atras atenţia de mai multe ori asupra situaţiei în care se află pacienţii care se tratau înainte în Spitalul Colentina. Înainte ca unitatea sanitară să se transforme în spital dedicat exclusiv pacienţilor cu Covid aici erau trataţi peste 20 000 de pacienţi în fiecare lună.

Dr. Remus Mihalcea este al doilea manager de spital care se infectează cu SARS Cov 2. Primul este managerul Spitalului Gerota din Capitală.

În România, de la începutul pandemiei de coronavirus, peste 3.000 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

SURSA FOTO: Antena3/captură

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.