Unul dintre consilierii premierului Ludovic Orban o amenință pe Weber: "Te dau în judecată!"


Unul dintre consilierii premierului Ludovic Orban o amenință pe Weber: "Te dau în judecată!"

Cristian Păun, președinte al FNGCIMM și consilier economic al liderului PNL Ludovic Orban, i-a transmis "Avocatei Poporului", Renate Weber, că o va da în judecată în cazul în care el se va infecta din cauza unui pacient bolnav de COVID-19 care a plecat din spital. Păun a precizat că într-o astfel de situație Weber ar trebui să fie sancționată printr-o restrângere de drepturi și libertăți, nu prin a plăti despăgubiri financiare. 

Păun, pe Facebook: "Renate, dacă mă infectez de la unul eliberat pe proprie răspundere, promit că te dau în judecată.

Nu banii tăi vor compensa problema. O restrângere de drepturi și libertăți m-ar mulțumi pentru încălcarea libertății mele de către acțiunile tale!

Stai în casă, trage botnița de pe ceafă și roagă-te să nu se întâmple nimic cu libertatea mea.

Între timp, să nu îți vină alte idei crețe despre drepturile și libertățile fundamentale ale celor infectați cu HIV care infectează voit alți oameni (se plimbă cu seringa contaminată și înțeapă pe alții). Lasă-le că mai rău faci cu grija ta morbidă!

#hailavot".

Amintim că Avocatul Poporului a atacat la CCR carantinarea, izolarea și internarea, spunând că acestea nu pot fi instituite prin ordine ministeriale, ci doar printr-o lege trecută prin Parlament. CCR a admis sesizarea lui Renate Weber, iar, pe cale de consecință, centrele de carantină s-au golit, iar o parte dintre pacienții internați în spital, cu COVID-19, au plecat acasă, la cerere, pe propria răspundere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.