FOTO Fugarul Sebi Ghiță, surprins în Mykonos ascultând manele, la o petrecere cu familia


FOTO Fugarul Sebi Ghiță, surprins în Mykonos ascultând manele, la o petrecere cu familia

Sunt patru ani de când fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, a fugit din România, la scurt timp după o întâlnire a comisiei de control SRI. Datele indică faptul că Ghiță ar fi aflat că în țară îl așteptau niște ani de închisoare, așa că a profitat de neatenția autorităților și a fugit în Serbia. La momentul acela, Ghiță avea interdicție de părăsire a țării, de vreme ce se afla sub control judiciar. Despre el s-a mai auzit în 2017, când autoritățile din Serbia l-au arestat pentru deținere de acte false, însă la scurt timp a fost eliberat pe cauțiune.

Acum, mai mulți turiști aflați pe insula Mykonos, una dintre cele mai scumpe destinații din Marea Egee, l-au recunoscut pe fugarul român, care tocmai participa la o petrecere, împreună cu mai mulți prieteni și membri ai familiei, printre care se numără și fratele lui, Alexandru Ghiță, trimis și el în judecată pentru evaziune fiscală.

Îmbrăcat într-o cămașă albă, Sebi Ghiță a fost surprins ascultând manele, alături de alte aproximativ douăzeci de persoane pe una dintre cele mai luxoase plaje de pe insulă. Filmările au fost puse la dispoziția presei românești de câțiva turiști care au recunoscut personajul. Numai autoritățile române se declară legate la mâini când vine vorba despre forțarea lui Ghiță de a-și executa pedeapsa pentru infracțiunile comise în România.

Sebastian Ghiţă are calitate de inculpat în 3 dosare aflate pe rolul DNA: ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”, dosarul ”Hidro Prahova” şi dosarul ”Ponta-Blair”. Toate dosarele au fost începute de DNA Ploieşti şi au fost preluate de DNA Central.

Sursa foto: Libertatea

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.