Barna admite că s-a întâlnit cu manifestanții din Piața Victoriei


Barna admite că s-a întâlnit cu manifestanții din Piața Victoriei

Liderul USR-Plus, Dan Barna, a fost acuzat de Ludovic Orban seara trecută cu privire la faptul că ar fi participat la protestul organizat de mai mulți negaționiști în acest weekend, în Piața Victoriei.

Vestea a uimit pe multă lume, în condițiile în care participarea liderilor politici la evenimente de acest gen poate adânci neîncrederea populației în existența noului virus.

În această dimineață, Dan Barna, a răspuns acuzațiilor pe Facebook, precizând că nu a participat la protest, dar că a purtat discuții cu mai mulți protestatari. Totul s-ar fi întâmplat pentru că a preferat să facă o plimbare către casă, în loc să ia un taxi.

"Nu am participat la protestul din Piața Victoriei. Premierul Orban și publicațiile care i-au preluat afirmațiile trebuie să corecteze acest fake news.

Povestea pe lung: În acest weekend am fost la Sibiu în circumscripție. Am revenit în Bucuresti cu mașina familiei pentru o întâlnire pe care o aveam programată, alături de Dacian Cioloș, la guvern cu premierul Orban pentru a continua discuțiile despre o soluție pentru București prin care Gabriela Firea și ceilalți primari PSD de sectoare să se mute din birouri pe pereții cu tablourile foștilor primari.

Soția m-a lăsat la Guvern plecând acasă cu mașina. După întâlnire am decis să plec pe jos spre casă în loc să chem un taxi pentru plăcerea unei plimbări și ocazia de a trece pe la târgul de la Muzeul Țăranului Român.

Am traversat deci prin Piața Victoriei, drumul firesc spre casă. M-am oprit câteva minute să răspund unor întrebări ale unor cetățeni după care mi-am continuat drumul.

Nu am fost la protestul din Piața Victoriei. Nu aveam ce să caut acolo. Nu împărtășesc în nici un fel convingerile acelor oameni. Am trecut prin Piața Victoriei în drum spre casă după întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria.", a scris Barna pe Facebook.

Gestul lui Barna a fost comentat intens pe rețelele de socializare și multă lume și-a exprimat dezacordul și chiar revolta în legătură cu acest comportament. Explicațiile lui Barna par să nu-i fi convins nici pe susținătorii săi, astfel că pe pagina de Facebook, oamenii îi scriu lui Barna că existau și alte rute de plecare pe jos din Piața Victoriei, care n-ar fi presupus contactul cu protestatarii inconștienți.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.