Funeriu salută sentința ÎCCJ: "Cred că acel plagiat l-a împiedicat pe Ponta să fie președinte"


Funeriu salută sentința ÎCCJ: "Cred că acel plagiat l-a împiedicat pe Ponta să fie președinte"

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, salută sentința ÎCCJ de a confirma definitiv că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat în drept. În acest context, Funeriu a opinat că demersurile începute de CNATDCU, în anul 2012, împotriva plagiatorului Ponta l-au împiedicat să câștige alegerile prezidențiale din 2014. 

CITIȚI ȘI: Ponta, în mod definitiv și irevocabil borfaș intelectual. Sentința ÎCCJ

Funeriu, pe Facebook: "Astăzi Ponta a fost declarat plagiator de Înalta Curte de Casație și Justiție. Este hoț cu acte în regulă. Și nemernicul ăsta se gândește să candideze la prezidențiale? Acest lucru se datorează unui număr restrâns de oameni cărora, atunci când hoțul Ponta era în culmea gloriei, nu le-a fost frică și nici nu au căutat posturi călduțe. Cred că dacă ar putea m-ar mânca de viu. Nu poate pentru că l-am mâncat eu înainte.

Cred că acel plagiat l-a împiedicat să fie președinte.

Comisia CNATDCU din 2012 condusă de Marius Andruh precum și Răzvan Valentin Florian, cel care a redactat impecabil prevederile legate de plagiat în Legea educației, sunt cei care merită felicitați. Merită menționat Curajul UEFISCDI de a fi organizat ședința CNATDCU în care s-a decis că Ponta a plagiat, chiar dacă Ponta era premier la acea vreme și își subordonase toate instituțiile. Mircea Dumitru, când a fost ministru, a retras titlul.

Ce mă miră este că, mediatic cel puțin, hoțul Ponta este tratat foarte blând de USR și PNL".

Plagiatul a fost confirmat în 2012 de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituție întârită în baza legii educației aplicate de Daniel Funeriu. Într-o conferință susținută în ziua în care Nature a dezvăluit plagiatul, Victor Ponta l-a acuzat pe fostul ministru Daniel Funeriu că ar fi sursa informațiilor referitoare la plagiatul său. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.