DOCUMENT Acuzație ȘOCANTĂ: Dana Budeanu a îmbrăcat-o pe Viorica Dăncilă din BANI PUBLICI în mandatul de premier? O adresă oficială în atenția Guvernului Orban


DOCUMENT Acuzație ȘOCANTĂ: Dana Budeanu a îmbrăcat-o pe Viorica Dăncilă din BANI PUBLICI în mandatul de premier? O adresă oficială în atenția Guvernului Orban

O acuzație inedită tublură acalmia verii – și-a achiziționat Viorica Dăncilă o parte din numeroasele și ciudatele vestimentații de bunicuță pe bani publici, de la creatoarea de modă Dana Budeanu, în perioada în care a fost premier al României?

În condițiile în care astfel de zvonuri circulă în spațiul public (și nu de ieri, de azi), finul penalului Marian VanghelieCătălin Stochiță –  solicită Guvernului Orban, printr-o adresă oficială, să facă lumină în acest caz, punându-i la dispoziție lista achizițiilor publice de bunuri și servicii realizate de Guvern, în mod direct de către Cabinetul Premierului sau prin intermediul Secretariatului General.

Vă prezentăm adresa în cauză:

”Către, GUVERNUL ROMÂNIEI Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, Cod poștal 011791 E-mail: [email protected], [email protected]

Stimate Domnule Ludovic Orban – prim-ministru, subsemnatul Stochiță Aurel Cătălin (…) formulez prin prezenta o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Există o serie de suspiciuni că doamna Dăncilă Viorica Vasilica a achiziționat articole de vestimentație de la doamna Budeanu Dana (în mod direct sau prin intermediul unor entități economice) cu bani din bugetul de protocol al Premierului sau din bugetul alocat SGG – Secretariatul General al Guvernului. În acest sens, vă solicit o serie de documente care să probeze sau să infirme aceste informații.

Astfel, doresc să primesc o copie semnată și stampilată conform cu originalul a următoarele documente: 1. Lista Achizițiilor Publice pentru bunuri și servicii realizate de Guvernul României, în mod direct de către Cabinetul Premierului sau prin intermediul SGG (Secretariatul General al Guvernului), în perioada mandatului de Premier al Doamnei Dăncilă Viorica Vasilica – 29.01.2018 – 04.11.2019, respectiv Tabel cu numele și datele firmei (Adresa, Cod fiscal, Nr. înreg. Registrul Comerțului), număr contract, suma platită, data efectuarii plății, tipul achiziției: bunuri sau servicii, procedura de achiziție: cumpărare directă, licitație publică, etc.;

Precizez faptul ca informațiile solicitate nu sunt disponibile pe pagina oficială a Guvernului României, conform legislației în vigoare. De asemenea, doresc ca informaţiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail (…).

Menționez că sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris).

Vă mulţumesc.

Data: 16.07.2020”

De asemenea, Stochiță susține, pe Facebook, că Dana Budeanu este o trompetă a serviciilor secrete: ”Dana Budeanu – această ‹capra neagră› a politicii românești, ciocănitoarea lui Firea și trompeta SRI/SIE/0215, a îmbracat-o pe banii poporului pe Veorika Vasilica (‹proasta satului›) în mandatul de Premier ! Orbane, dacă ești șmecher scoate ‹facturile›!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.