EXCLUSIV Război și scandal în PSD: Firea l-a anunțat pe Ciolacu că ar renunța la Primăria Capitalei pentru șefia PSD! Congresul, amânat pe o perioadă nederminată. Lista candidaților Pro România pentru București


EXCLUSIV Război și scandal în PSD: Firea l-a anunțat pe Ciolacu că ar renunța la Primăria Capitalei pentru șefia PSD! Congresul, amânat pe o perioadă nederminată. Lista candidaților Pro România pentru București

Panică, spaimă și tensiuni subterane în PSD. Potrivit surselor Podul.ro, baronul Marcel Ciolacu și apropiații săi vor să amâne mult trâmbițatul Congres al PSD pe o perioadă nedeterminată, atât din pricina pandemiei Covid-19, cât și din cauza negocierilor cu Victor Ponta și Pro România, tratative care momentan nu au ajuns la vreo finalitate.

Mai exact, ex-premierul Victor Ponta amenință în continuare că va candida la Primăria Capitalei, ceea ce ar reprezenta un dezastru pentru Gabiriela Firea. Fie că ar candida plagiatorul dovedit Ponta, fie că acest pas ar urma să fie făcut de tovarășul său Robert Negoiță (așa cum presupun scenariile aflate sub lupă), sau de oricare alt candidat al Pro România, șansele Gabrielei Firea de a-și adjudeca un nou mandat devin practic nule, cu atât mai mult cu cât Nicușor Dan va beneficia de întregul bazin electoral anti-PSD.

Vrabia mălai visează

În spatele ușilor închise, Ponta își condiționează drastic eventuala răzgândire de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei. Nici mai mult, nici mai puțin, el i-a solicitat lui Marcel Ciolacu aproximativ 40 de locuri eligibile pentru clientela Pro România pe viitoarele liste parlamentare ale PSD, ceea ce i-a scandalizat pe liderii social-democrați.

Firea nu renunță la vechea obsesie: șefia PSD

La rându-i, conștientă că situația este mai mult decât problematică, Firea a lăsat să se înțeleagă, în cadrul discuțiilor interne, că ar fi dispusă să nu mai candideze la Primăria Capitalei (fiindcă oricum nu are șanse), dar se vrea senator și nu exclude deloc o candidatură viitoare la șefia PSD. De notat că aceste așa-zise alternative sunt proiecte puse pe tapet doar de consoarta baronului Pandele, Firea autopropunându-se singură în diverse funcții, ceea ce nu-i convine deloc lui Ciolacu.

Dincolo de faptul că o percepe drept rivală, Ciolacu și apropiații săi mai au o temere: un dezastru de proporții înregistrat de Firea la Primăria Capitalei ar putea comporta un efect de domino și în teritoriu, iar așa ceva ar cauza compromiterea actualei conduceri încă interimare, care nu ar mai avea argumentele necesare menținerii în funcție.

Alte scenarii care circulă zilele astea prin PSD speculează și posibilitatea ca Firea să aibă, într-un viitor nu tocmai îndepărtate, probleme în justiție – pesediștii se referă, în acest sens, la lictația dubioasă privind achiziționarea autobuzelor turcești, dar și la achiziționarea măștilor chinezești.

Candidații Pro România

În curând, pe 25 iulie, va avea loc lansarea candidaților Pro România, eveniment gândit tocmai pentru a forța mâna PSD în cadrul negocierilor de culise.

Potrivit surselor Podul.ro, în prezent, Pro România se bazează pe următoarele nume:

Sectorul 1 Vasile Moțoc, fost viceprimar și primar interimar la S1;

Sectorul 2Otilia Sava, avocat și fost secretar de stat la MApN;

Sectorul 3Robert Negoiță, însă există și posibilitatea ca, în funcție de viitoarele evoluții, el să fie aruncat în bătălia pentru București, împotriva rudei Firea pe care, nu e o coincidență, Negoiță a început să o critice intens public;

Sectorul 4Încă se discută. Sursele noastre susțin că Victor Ponta l-a trimis în repetate rânduri pe tovarășul său Nicolae Bănicioiu să poarte negoicieri cu primarul PSD-ist Daniel Băluță, însă nu s-a ajuns la vreo înțelegere.

Sectorul 5Ștefan Pirpiliu. Potrivit surselor noastre, dacă se va ajunge la o candidatură a lui Robert Negoiță la Primăria Capitalei, Ștefan Pirpiliu ar putea fi mandatat să candideze la Sectorul 3. În aceste condiții, la Sectorul 5 se poartă unele tratative și cu finul penalului Marian Vanghelie, ne referim la Cătălin Stochiță, fost pesedist și vechi candidat la Primăria S5.

Sectorul 6Nu prea sunt soluții deoarece marele favorit este Ciprian Ciucu, candidat PNL susținut de USR. Potrivit surselor noastre, Ponta&Co poartă negocieri cu Ștefan Florescu.

Repetăm: aceste lansări se vor face doar pentru poziționare, numele finale vor fi bătute în cuie în funcție de negocierile cu Marcel Ciolacu.

Susținerea infractorului fugar Sebastian Ghiță

De notat și că numeroasele panouri electorale de pe care deja ne zâmbește plagiatorul patentat Victor Viorel Ponta (le puteți remarca oriunde în București) sunt virate la grămadă chiar de compania Affichage România, deținută de Liviu Uruc în proporție de 90% – să nu uităm că Uruc este un vechi apropiat al infractorului fugar Sebastian Ghiță, mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.