Apel împotriva armatei secrete a lui Erdogan. Organizația Cooperării Islamice: musulmanii din țările nonislamice ”să se integreze în societățile lor”!


  • ACP
  • Jul 18, 2020 14:42
  • 1551
Apel împotriva armatei secrete a lui Erdogan. Organizația Cooperării Islamice: musulmanii din țările nonislamice ”să se integreze în societățile lor”!

Secretarul general al Organizației Cooperarii Islamice (OIC), Dr. Yousef bin Ahmed Al-Othaimeen, a făcut vineri un apel la comunitățile și grupurile de musulmani care trăiesc în țările care nu sunt islamice să își îmbunătățească integrarea în societățile unde trăiesc, să se supună legilor acelor țări si să urmeze căile pașnice, oficiale, legale, pentru a-și rezolva problemele.

La forumul pentru media virtuale al Uniunii Agențiilor de Stiri al OIC, Al-Othaimeen i-a îndemnat pe musulmanii din țările occidentale să ia parte la dezvoltarea științelor si culturii, să fie buni cetățeni ai țărilor unde trăiesc și să evite tendința de a se izola de societate ori să își impună opiniile și credințele față de ceilalți – mai multe detalii AICI.

Aceste declarații sunt lansate în contradicție directă cu viziunea lui Erdogan, care spunea, printre altele, că vede moscheile turcești ca pe niște cazărmi ale Islamului așezate în mijlocul necredincioșilor.

Deși Turcia este țară importantă a OIC, viziunea politică neo-otomană urmărită atât de insistent de Erdogan și de elita politică turcă produce o iritare greu de ascuns în țările islamice care au făcut parte din Imperiul Otoman. Colonialismul și suprematismul turc, taxele impuse de la Istanbul, controlul impus de sultani și crimele comise de armata otomană sunt încă prezente în memoria arabilor ai căror conducători nu sunt deloc încântați de politica imperială a Turciei ultimilor ani – detalii AICI.  

Turcia și-a folosit direct autoritatea religioasă subordonată Ankarei, Diyanet, sau a susținut organizații islamice înființate în alte țări, cum e Frăția Musulmană, pentru a-și proiecta puterea în alte state, fie ele europene sau arabe.

Germania și Olanda au sancționat direct acțiunile autorității islamice a Turciei de pe teritoriul lor, iar Egiptul a acuzat de multe ori susținerea acordată de Ankara Frăției Musulmane, organizație care a fost cu greu îndepărtată de la conducerea țării.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.