Orban le dă cu flit pesediștilor îngrijorați subit de epidemia COVID-19: "Nu se pune problema să amânăm alegerile locale!"


Orban le dă cu flit pesediștilor îngrijorați subit de epidemia COVID-19: "Nu se pune problema să amânăm alegerile locale!"

Deși stabilirea zilei pe parcursul căreia vor fi organizate alegerile locale este în prezent atributul Parlamentului după un demers recent făcut de PSD, șeful pesediștilor Marcel Ciolacu a cerut Guvernului la propunerea președintelui Pro România Victor Ponta să amâne alegerile locale din cauza epidemiei COVID-19, deși tot ei sunt cei care i-au îndemnat sistematic pe români să nu țină cont de măsurile luate de Executiv pentru combaterea situației delicate din punct de vedere sanitar. 

CITIȚI ȘI: Ciolacu balamuc. După ce a furat prerogativa Guvernului de a decide data alegerilor, șeful PSD cere Guvernului să solicite Parlamentului să amâne localele

Ca replică, premierul Ludovic Orban a precizat joi că raportat la numărul de cazuri COVID-19 din prezent nu se impune amânarea alegerilor, în condițiile în care acestea pot fi organizate în sensul în care să nu fie răspândit noul coronavirus. 

Orban: "E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală. Se poate face campanie în spaţii deschise, pe media, online. Se pot organiza secţiile de votare şi procesul de votare, astfel încât să nu existe riscurile răspândirii virusului. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale".

CITIȚI ȘI: Ponta s-a sucit: simțind că vin alegerile, COVID-19 îi provoacă insomnii. Pro România cere amânarea localelor: "I-am spus domnului Ciolacu, o să iei microbul și tu și eu"

De altfel, subliniem că tot pesediștii, care sunt subit îngrijorați de epidemia COVID-19, au respins în Parlament propunerea USR ca alegerile locale să se desfășoare pe parcursul a două zile, ceea ce ar fi scăzut vertiginos orice risc din punct de vedere epidemiologic. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.