Cum pregătesc rusofilul Dodon și separatiștii de la Tiraspol, adică Rusia, FRAUDAREA gigantică a alegerilor prezidențiale. Ciopârțirea Basarabiei: ”Va fi vândută pe bucăți până ‹ne vom uni› așa cum vrea Putin…”


Cum pregătesc rusofilul Dodon și separatiștii de la Tiraspol, adică Rusia, FRAUDAREA gigantică a alegerilor prezidențiale. Ciopârțirea Basarabiei: ”Va fi vândută pe bucăți până ‹ne vom uni› așa cum vrea Putin…”

Jurnalista basarabeană Svetlana Corobceanu (Jurnal.md) avertizează, pe Facebook, că rusofilul Igor Dodon, premierul Ion Chicu și autoritățile-fantomă din Transnistria (adică Rusia, a cărei ostilitate e în creștere la Nistru) pregătesc o fraudă electorală de proporții în perspectiva apropiatelor alegeri prezidențiale (1 noiembrie), când Kremlinul va face totul pentru a-i adjudeca un nou mandat slugoiului socialist.

Svetlana Corobceanu amintește de numeroasele autocare pline cu votanți aduși din Transnistria dar și de totala complicitate a statului rusofil de la prezidențialele din 2016, când Rusia l-a uns nacealnic pe Dodon tot în urma unei fraude electorale colosale.

Dacă jurnalista își exprimă speranța că anul acesta rețelele de fraudare ar putea să nu fie turate la maximum, având în vedere frica de Covid-19, noi credem că Dodon și Kremlinul vor folosi din plin pandemia pentru a-și atinge obiectivele geostrategice, care sunt tangibile doar prin repropulsarea trădătorului socialist în fruntea statului. Dacă fraudarea alegerilor se va petrece într-o veselie, la fel ca în anii electorali trecuți, este foarte posibil ca tocmai din pricina crizei Covid-19 măsurile europene de prevenție și de observare să aibă de suferit, ceea ce, din nou, ”îi vine mănușă” pro-rusului Dodon.

Podul.ro vă prezintă avertismentul Svetlanei Corobceanu:

”Deseori îmi amintesc o întâmplare care a avut loc înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Am avut o deplasare în stânga Nistrului unde am mers cu un taxi din această regiune. Era la începutul campaniei electorale. Pe drum șoferul taxiului, un bărbat din orașul Dubăsari, a început să se laude cum va învinge Dodon la prezidențiale, cum toată Transnistria îl dorește președinte și cum acesta va uni Moldova cu Transnistria. M-am gândit, ce idiot, ce prostii spune și nici nu am încercat să discut cu el.

După aceea, în ziua alegerilor, când în satul meu de baștină, au venit și au votat sute de transnistreni, dar și în acești patru ani, de multe ori mi-am amintit de acel taximetrist. Știa mai mult decât știam eu: soarta RM nu se decidea în instituțiile de stat de la Chișinău. Niciun polițist nu a ridicat un deget pentru a stopa fraudarea alegerilor ori pentru documentarea cumpărării votanților transnistreni.

Acum pe internet au apărut imagini video cum președintele raionului Dubăsari, Filipov, apropiatul lui Dodon împărțea bani atunci. Continuă să fie președinte de raion, iar fiul lui să activeze la CEC. Vedem asmuțirea poliției asupra combatanților, jurnaliști reținuți la Nistru, în sate subordonate Chișinăului, oameni îngrijorați în Cocieri, Corjova, Molovata Nouă, el vinde Moldova pe bucăți. Cum să nu-ți amintești de acel taximetrist?!

‹Vreți război?›, mesajul lui Chicu și Dodon, reluat de la Moscova, transmis inclusiv de la tribuna Parlamentului.

Aș vrea să-l mai întâlnesc o dată pe acel șofer de taxi, să-mi spună ce va fi la următoarele alegeri. Cu certitudine știe. Știe și Tiraspolul. Știe și Dodon. În satul meu aud voci, ce-i drept, de femei, care spun, să nu le permitem transnistrenilor să mai voteze aici. Sper ca teama de Covid-19 să nu le mai permită repetarea acelui scenariu rușinos.

Cert e că dacă acest președinte mai obține un mandat, Moldova va fi vândută pe bucăți până ‹ne vom uni› așa cum vrea Putin și umilele sale slugi aciuate confortabil în instituțiile de la Chișinău. Azi stau cu frică oamenii din Corjova, Cocieri, mâine ne-am putea pomeni cu toții în locul lor, iar aceștia să ne întrebe: vrem război ori ne fac un bine că ne vând, trădează?

Se apropie sărbătorile naționale, vom fi încă o dată martori, cum le vor folosi cu cinism, ca să-l alegem”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.