A intrat Covidul în Primăria Capitalei! Sunt cel puțin patru infectați


A intrat Covidul în Primăria Capitalei! Sunt cel puțin patru infectați

Patru angajați din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB) au fost depistați cu COVID-19. Doi dintre ei lucrează la Direcția Logistică și se află izolați la domiciliu, altul activează în cadrul Registraturii PMB, iar celălalt este salariat al Direcției Investiții. Angajații de la Registratură și de la Investiții sunt în momentul de față internați, scrie siteul Buletin de București.

Biroul de Presă PMB a transmis că a fost realizată anchetă epidemiologică conform legii de către Direcția de Sănătate Publică București. Totodată, s-a realizat dezinfectarea tuturor spațiilor clădirii PMB.

Potrivit reprezentanților municipalității, citați de ziare.com, primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a intrat în contact direct cu niciunul dintre cei patru angajați.

În aceeași zi în care informația privind infectările din primărie devenea publică, Firea declara de la sediul central al PSD că Bucureștiul ar sta foarte bine la capitolul infectări, cele 5000 de cazuri nefiind, în opinia sa, un număr prea impresionant.

„Crește numărul de pacienți tratați în spitalele Capitalei, dar aceștia sunt aproape 60% veniți din alte județe, deci nu sunt bucureșteni. Este o falsă problemă pe care a ridicat-o Guvernul și am explicat să se facă diferență între pacienții tratați în Capitală și cei care sunt din alte județe. Bucureștiul nu este un focar, este cea mai mare aglomerare urbană din România. (...) În cinci luni, 5.000 de pacienți nu este o cifră mare, comparativ cu ce s-a întâmplat în alte județe ale țării sau orașe ale Europei", a spus Firea într-o conferință de presă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.