Klaus Iohannis atacă voalat decizia DIICOT de a ciopârți dosarul 10 august: "Să se găsească o clarificare mai profundă în această speță!"


Klaus Iohannis atacă voalat decizia DIICOT de a ciopârți dosarul 10 august: "Să se găsească o clarificare mai profundă în această speță!"

Președintele României Klaus Iohannis a atacat miercuri, într-un mod voalat, decizia DIICOT de a clasa parțial dosarul 10 august, spunând că "este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță". Totodată, președintele și-a exprimat convingerea că Justiția din România va face finalmente dreptate, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. 

Klaus Iohannis: "Poate vă amintiți că atunci când a fost evenimentul 10 august eu am avut o opinie foarte fermă, că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate și în consecință au apărut diferite relatări, filmări și s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT. Eu am foarte mare încredere în sistemul de Justiție din România și împreună cu dvs. și multe milioane de români ne-am luptat ca să păstrăm și consolidăm independența Justiției, adică ca niciun politician să se amestece în mersul dosarelor, nici președintele. 

Atunci, nu pot să vă spun decât unele opinii personale și să îmi exprim convingerea că Justiția din România va face dreptate, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. Iar în ce privește această fază procedurală, pot să vă spun, ca și mulți alți români, că sunt de părere că este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.