VIDEO. Incidente grave la sediul Ministerului de Interne. Jandarmii lui VELA i-au agresat pe protestatarii de la 10 august 2018


VIDEO. Incidente grave la sediul Ministerului de Interne. Jandarmii lui VELA i-au agresat pe protestatarii de la 10 august 2018

Mai mulți protestatari care voiau să atragă atenția asupra celor întâmplate la 10 august 2018 și mai ales asupra faptului că dosarul gravelor incidente de atunci tergiversează, ba chiar s-a încercat îngroparea lui prin clasarea decisă de procurorul DIICOT Doru Stoica, au fost bruscați de jandarmi și împiedicați să se apropie de clădirea Ministerului de Interne, unde ar fi vrut să-și exprime nemulțumirile printr-un „act cultural-artistic”.

Activistul civic Marian Rădună a fost chiar alergat pe trotuar de mai mulți jandarmi, unul dintre superiori ordonând la un moment „luați-l cu totul”, pentru că protestatarul a refuzat să se oprească și să stea de vorbă.

„Vă rog să luați mâna de pe mine. Sunt pe trotuar. Trăim într-o țară liberă”, le-a spus Rădună jandarmilor vizibil tensionați care pretindeau că i-ar împiedica deplasarea cu scopul legitimării.

„Asta este jandarmeria. Cum adică luați-l, bă, cu totul? Sunteți slugi, băi. Din punctul meu de vedere, voi sunteți bolnavi”, le-a mai spus Rădună, enervat și el, jandarmilor care l-au înconjurat. (incidentul a fost surprins integral de LIVEUL Epoch Times Romania)


„Mergem pe trotuar. Suntem la 200 de metri de instituție. Rușine să vă fie”, i-a apostrofat și o doamnă pe jandarmii care fugeau agitați de colo-colo, țopăiau în jurul oamenilor, transpirau în măști, alarmați de parcă instituția urma să fie asediată.

„Este un act cultural artistic să aducem aminte ce mizerii ați făcut voi acum doi. Ne dați și nouă mască, cum le-ați dat interlopilor?”, a mai zis Marian Rădună, nemulțumit de faptul că este împiedicat de jandarmi să se apropie de clădirea Ministerului de Interne.

Până la urmă, protestatarii de la 10 august au fost lăsați să rememoreze incidentele de acum doi ani printr-o scurtă scenetă, tristă și tensionată, sub privirile zeflemitoare ale jandarmilor, la sute de metri distanță de fostul CC, acolo unde liberalul Marcel Vela este astăzi în locul lui Carmen Dan. Cu mici și aproape nesemnificative diferențe: o geacă de piele demodată și Traian Berbeceanu, devenit între timp și el liberal.

„Jandarmeria apără hoția!”, au urlat cetățenii, aproape cu disperare, la finalul manifestației.

”Este aceeași instituție care va asculta ordinele politice. Jandarmeria nu a făcut acum decât să execute ordinele unui șef și să nu lase să ne exprimăm liber. Avem măști cu toții. Respecăm legea, vrem doar să transmitem un mesaj, că acum doi ani am fost măcelăriți de acești indivizi”, a precizat Rădună într-o declarație pentru Epoch Times.

Câteva minute mai târziu a apărut și revoluționarul Marian Ceaușescu în zonă care a intrat imediat în atenția jandarmilor și a fost, la rândul său, bruscat, incident în care a fost implicat și Doru Mărieș, președintele Asociației 21 decembrie. 

Și voluntarii de la Declic, veniți la sediul MAI cu un elefant roz - aluzie la celebra declarație a lui Klaus Iohannis din timpul unei tensionate ședințe a guvernului Grindeanu-Dragnea pe care președintele a condus-o, potrivit prerogativelor funcției, pentru a împiedica modificarea codurilor penale prin OUG, dar de data acesta cu trimitere la 10 august - au fost împiedicați de forțele de ordine să intre în perimetrul instituției, fiind chiar sancționați cu avertisment pentru că elefantul, urcat pe o platformă, nu ar fi avut suficientă stabilitate.


„Vrem să-l plimbăm pe la toate instituțiile, tocmai în ideea de a arăta că acest elefant există, e o anchetă nesoluționată. La Parchetul General și la Cotroceni nu am avut nicio problemă cu jandarmeria; aici au venit și ne-au spus că nu avem voie să intrăm la minister pentru că suntem protestatari cu un obiectiv - l-au numit obiectiv pe elefant. Le-am explicat că doar îl plimbăm, că nu ne vom opri, pentru că respectăm regulile din starea de alertă. Însă acum nu ne lasă să plecăm, iar elefantul este sechestrat în acest moment. (...) Dar dacă domnul Vela îl vrea, i-l putea da după ce terminăm protestul ca să-și amintească mereu de 10 august”, a declarat, de la fața locului, o reprezentată a Declic.

FOTO: capturi liveuri Epoche Times și Declic

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.