Cine îl poate opri pe Putin?


Cine îl poate opri pe Putin?

Acum, când vă scriu aceste rânduri, situația în Belarus este una destul de neclară. Presa de la Chișinău relatează faptul că Vladimir Putin trimite Garda Națională în Belarus. Asta înseamnă o intervenție militară mascată a Rusiei în Belarus. Un nou soi de "omuleți verzi".

Mă miră faptul că presa din România nu prea comentează acest lucru. Asta pentru că această situație ar trebui să ne pună în alertă. Cine sau ce îl poate împiedica pe Putin să repete scenariul la Chișinău? Nimeni și nimic nu îl poate împiedica. Să ne închipuim că un lider politic, nu neapărt Igor Dodon, în urma unor proteste mari la Chișinău, cere ajutorul Federației Ruse ca să calmeze zona. Ce se va întâmpla ? "Pacificatorii" de pe Nistru sunt la câțiva kilometri distanță. Imediat ajung la Chișinău. Credeți că se vor opri doar la Chișinău ? Ei vor ajunge la Prut. Socotiți faptul că de la Iași până la Chișinău faci cam 5 ore cu mașina.

Desigur că nu vor trece Prutul. Putin nu este prost. În România lucrează cu mănuși. Aici folosește propaganda rusească și pe toți acei care cred.

Propaganda rusească este camuflată de multe ori sub forma unor site-uri creștine de la Chișinău. Mă refer la site-uri așa-zis ortodoxe. Asta pentru că prinde la români.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.