NEWS ALERT! Principalul opozant al lui Vladimir Putin a fost otrăvit! Aleksei Navalnîi este internat în comă la terapie intensivă


NEWS ALERT! Principalul opozant al lui Vladimir Putin a fost otrăvit! Aleksei Navalnîi este internat în comă la terapie intensivă

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost internat joi într-un spital din Siberia, cu simptome a ceea ce purtătoarea sa de cuvânt califică drept "otrăvire", după ce avionul în care se afla acesta a aterizat de urgenţă, informează Reuters.

Navalnîi, 44 de ani, este inconştient şi internat la terapie intensivă, după ce a început să se simtă rău în timpul zborului de întoarcere spre capitala rusă Moscova din oraşul siberian Omsk, a precizat purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmuş.

După ce avionul a aterizat la Omsk, Navalnîi a fost dus la spital cu suspiciunea de otrăvire, a adăugat ea pe reţelele sociale Twitter şi Telegram.

"Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă", a subliniat ea.

Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că pedepsele cu detenţia aplicate de Rusia împotriva lui Navalnîi în 2012 şi 2014 au fost motivate politic şi au încălcat drepturile sale, decizie pe care Moscova o contestă. (sursa: Agerpres)

Potrivit propriilor dezvăluiri, Aleksei Navalnîi era convins că forțele fidele lui Putin încearcă eliminarea sa prin metodele „tradiționale” de suprimare a criticilor incomozi pentru Kremlin (vezi cazurile Annei PolitkovskaiaBoris Nemțov, liderul opoziției asasinat în urmă cu cinci ani - ambii împușcați mortal, Alexander Litvinenko, mort în urma contaminării cu poloniu, sau cel al fostului agent dublu Seghei Skripal, otrăvit alături de fiica sa).

Anul trecut, pe când se afla în închisoare, Navalnîi a fost internat în spital, unde, oficial, ar fi fost tratat pentru simptome de alergie acută. El susținea însă că ar fi fost otrăvit.

Navalnîi a povestit pe larg pe blogul lui despre experiența lui ciudată, cu „alergia”, în condițiile în care nu se știa alergic la nimic, iar în închisoare, unde a ajunsese deja pentru a patra oară, a urmat aceeași rutină ca de fiecare dată: și-a adus așternuturi de acasă și a mâncat aceeași mâncare. Opozantul rus a povestit în detaliu ce simptome a avut, cum a început să i se umfle fața, să-i curgă ochii, încât colegul de celulă, dar și asistenta medicală s-au speriat când l-au văzut. A publicat și două poze, prima având pe față un antidot verde, iar cealaltă de la infirmerie, când deja fața începuse să i se dezumfle.

În decembrie anul trecut, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut din nou, după o serie de noi percheziţii desfăşurate la sediul organizaţiei sale care luptă împotriva corupţiei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.