VIDEO Klaus Iohannis aruncă cu săgeți către Predoiu: "Legile justiției încă nu au fost corectate!"


VIDEO Klaus Iohannis aruncă cu săgeți către Predoiu: "Legile justiției încă nu au fost corectate!"

Președintele Klaus Iohannis a fost confruntat miercuri de jurnalista Loredana Diacu de la Epoch Times pe tema justiției, căci românii privesc cu dezamăgire cum dosarele istorice precum cel al Revoluției, al Mineriadei și 10 august suferă tergiversări peste tergiversări, iar marii corupți scapă adesea de răspunderea în fața legii. În acest context, președintele a reiterat că are încredere în justiție, iar pe cale de consecință se așteaptă ca vinovații să plătească în timp util.

Totodată, Klaus Iohannis a aruncat cu săgeți către ministrul Justiției Cătălin Predoiu, spunând că legile justiției ciopârțite de PSD în epoca Dragnea încă nu au fost corectate.

"Am avut solicitarea spre Guvern și am discutat aceste chestiuni inclusiv cu ministrul Justiției să se apuce de niște proiecte prin care să se repare legile justiției care au fost aduse într-o formă parțial sau total nepotrivită de majoritatea pesedistă. Am mari speranțe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare legile justiției și care să redea și demnitatea și posibilitatea judecătorilor și procurorilor ca să facă ordine și în acest dosare care sunt restante", a subliniat Iohannis. 

Loredana Diacu: La conferințele de presă anterioare, când ați fost întrebat despre Dosarul 10 august, v-ați exprimat încrederea în sistemul de justiție. Aș vrea să îmi spuneți domnule președinte pe ce se fundamentează încrederea dvs. și să adresați răspunsul dvs. acelor români, și se pare că nu sunt puțini, care sunt extrem de dezamăgiți când văd că Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei sunt îngropate de 30 de ani, care au privit cu dezamăgire faptul că Dosarul 10 august a stat aproape un an în nelucrare la DIICOT pentru ca apoi să vină o ordonanță de clasare care e o insultă pentru cei care au fost victimele jandarmilor, celor dezamăgiți că infractorii fug din țară fără a intra după gratii, că averile marilor corupți nu sunt confiscate. Și pe lângă toate acestea, aș vrea să vă întreb dacă se lucrează sau există intenția de a se lucra la un plan coerent și țintit pentru a se repara ce este viciat în justiție și în cadrul legislativ care o reglementează, astfel încât procurorii și judecătorii onești să lucreze așa cum își doresc și cetățenii cinstiți să simtă cum justiția lucrează în favoarea lor și nu a marilor corupți.

Klaus Iohannis: Eu pot să reafirm că am toată încrederea că justiția își va face treaba. Dar așa cum am explicat tot în aceste conferințe de presă, mă aștept și eu să se lucreze astfel încât cei vinovați să plătească în timp util. Și eu am fost nemulțumit că acele mari dosare au rămas mari restanțe ale justiției de la noi. Sunt în continuare de părere că se va lucra și se va recupera. Însă, aici avem un punct foarte important și sensibil, legile justiției au fost ciuntite de PSD. PSD a încercat să pună mâna pe justiție, să o politizeze și să o controleze. Nu le-a ieșit fiindcă românii au ieșit la referendum și au spus stop. Dar legile încă nu au fost corectate și, în acest sens, am avut solicitarea spre Guvern și am discutat aceste chestiuni inclusiv cu ministrul Justiției să se apuce de niște proiecte prin care să se repare legile justiției care au fost aduse într-o formă parțial sau total nepotrivită de majoritatea pesedistă. Am mari speranțe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare legile justiției și care să redea și demnitatea și posibilitatea judecătorilor și procurorilor ca să facă ordine și în acest dosare care sunt restante.

Vedeți video de la 16:45:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.