Geniile PSD și uimitoarea lor ascensiune politică. Chestorul Camerei Deputaților a terminat o „bombă” de facultate la 36 de ani. Carieră sa începe cu „o pauză de cinci ani de la terminarea liceului ca să-și adune suflul”


Geniile PSD și uimitoarea lor ascensiune politică. Chestorul Camerei Deputaților a terminat o „bombă” de facultate la 36 de ani. Carieră sa începe cu „o pauză de cinci ani de la terminarea liceului ca să-și adune suflul”

Ultimul mare ministru pesedist al Muncii înainte de cabinetul Orban a fost Marius Constantin Budăi, 48 de ani, care este și deputat la primul mandat. Din acest motiv, studiile, pregătirea sa profesională și cariera politică au ajuns în atenția activistului civic Valeriu Nicolae, care analizează de o vreme CV-urile aleșilor din Camera Deputaților și scrie pe Facebook ce a găsit prin ele. Budăi, care este și chestorul Camerei Deputaților, nu iese deloc din tiparul în care se înscriu cei mai mulți dintre colegii săi de partid: școală târzie pe la facultăți controversate, diplome la kilogram, ascensiune profesională dubioasă, afaceri, impostură.

Cât a fost la guvernare în cabinetul Dăncilă, Budăi, care declară în scris că știe engleză și franceză, a comis mai multe gafe în spațiul public, cea mai memorabilă fiind încurcarea hârtiilor din care citea discursul în fața Parlamentului European, cu ocazia președinției rotative a României a Consiliului UE. VIDEO AICI.

Redăm mai jos ce a descoperit Valeriu Nicolae în CV-ul lui Budăi:

„Domnul Marius Budăi este chestorul Camerei Deputaților și fost mare, mare, mare ministru al muncii PSD-iste. Mai pe scurt este definiția minunilor social democrate. Cariera lui începe cu o pauză de cinci ani de la terminarea liceului ca să-și adune suflul. Un fel de Ciolacu dar mai mic. În 1995 este angajat la stat referent la DGASPC Botoșani (asistență socială) unde stă până în 2013. În anul 2000 îl lovește studiu și vrea ceva mai mult decât o diplomă de liceu. Face cursuri de PC. Apoi în 2001 cursuri de Contabilitate asistată pe calculator. S-a încălzit așa că face și o postliceală și devine tehnician specialist. Are deja 32 de ani și nimic nu-l mai poate opri. În anii care urmează este lovit duhul PSDist căci CV-ul lui explodează. Anul 2008, la 36 de ani este o dovadă bună. Conform CV-ului (Doamneeeee, ăsta a fost ministru, Doamneeee de ce ne urăști?) este Reprezentatul zonal al UPS Galați, Șef de cabinet de Parlamentar la București, Inspector de specialitate la Botoșani și administrator al unei firme tot în Botoșani și mai termină și bomba de Spiru Haret (la 36 de ani!) și se apucă de un masterat tot acolo. Ca să nu se plictisească mai devine și Expert în achiziții publice. Toate într-un an, băi, fraierilor care nu știți ce e munca la stat!

Datele despre firma domniei sale nu sunt disponibile. Deloc, deloc. Din 2009 devine șef de achiziții la DGASPC loc unde circulă foarte mulți bani publici și se cumpără multe produse alimentare exact, dar exact domeniul de activitate al firmei sale conform CV-ului. În acte firma are ca domeniu principal de activitate vânzarea de rulote. Instituția pe care o conduce meritocratic la Botoșani are probleme uriașe dar omul are timp și de un curs de înalt funcționar public pe care îl termină în 2013 la București. Coincidența și Dumnezeul corupților probabil fac ca tot în 2013 să devină brusc Director Executiv la Casa de Pensii Botoșani unde era nevoie de cursul ăla. În 2016 primește și o diplomă de vorbit în public pe care și-o pune mândru în CV. Este probabil singurul lucru care poate justifica poziția de Ministru al Muncii pentru impostorul ăsta”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.