VIDEO Angajații Primăriei S2 și-au bătut joc de o activistă civică care le cerea să nu mai stropească spațiile verzi cu detergent. Un milițian local a scos limba, iritat că i se solicita să ia măsuri


VIDEO Angajații Primăriei S2 și-au bătut joc de o activistă civică care le cerea să nu mai stropească spațiile verzi cu detergent. Un milițian local a scos limba, iritat că i se solicita să ia măsuri

Activista civică Evelina Morar, reprezentantă a ONG-ului Evoluție în Instituție, a fost ieri agresată și tratată în batjocură de mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 2, în condițiile în care ea le-a cerut civilizat să nu mai dea cu detergent pe spațiile verzi. Unul dintre respectivii muncitori a reacționat violent, stropind-o cu apă și noroi. Mai grav decât atât, un milițian de la Poliția Locală a Sectorului 2, în loc să ia măsuri împotriva celor care stropeau spațiile verzi cu detergent și, totodată, udau cetățenii care treceau pe trotuar, a avut o reacție grobiană la adresa activistei civice, arătându-i limba. Scena s-a desfășurat la intersecția dintre Bulevardul Lacul Tei și Barbu Văcărescu.

Evoluție în Instituție, pe Facebook: "Spoială și circ în Sectorul 2, facute cu mare fast si implicare a Politiei locale, chiar inainte de alegeri.

De fapt, este un alt spectacol grotesc marca PSD, cu fotografi care imortalizau minunatul eveniment plătit din taxele Bucureștenilor.

Lipsit de importanță atât pentru cei ce coordonau acțiunea cât și pentru polițiștii locali faptul că pietonii nu aveau pe unde să circule, fiind stropiți intenționat de furtunul plin de presiune. Oameni în vârstă au mers resemnați pe stradă, prin dârele de noroi lăsate de curățenia făcută de PSD.

Observând că oamenii responsabili cu curățenia dau la rădăcina copacilor cu detergent, neținând cont că le dăunează, i-am interpelat iar aceștia au devenit agresivi, de la cel mai mare la cel mai mic. Cel cu furtunul a fost îndemnat de echipă să mă spele cu furtunul, lucru care s-a și întâmplat.

Oare este atât de greu ca reprezentanții instituțiilor să înțeleagă că lucrează în interesul cetățenilor? În ce sertar al minții să îl punem pe polițistul local care a scos limba la colega noastră, Evelina Morar?

Încă un motiv pentru care această instituție aservită primarului să fie desființată, acești gardieni publici îmbrăcați în uniformă nefiind folositori societății".

Vedeți video de la minutul 5:45 (milițianul care arată limba) și de la 8:00 (angajatul Primăriei S2 care stropește cetățenii):


Un alt milițian local a refuzat să ia vreo măsură, transmițându-i Evelinei Morar să facă o sesizare la Poliția Locală, deși și el era angajat al acelei structuri. (vedeți AICI video)

Evoluție în Instituție, pe Facebook: "Dialog penibil cu Politia Locala Sector 2, care refuză să ia măsuri împotriva celor care dau cu furtunul cu detergent pe spațiul verde, pe copacii de pe Bulevardul Lacul Tei, pe cetățeni.

Gardianul de la Poliția Locală a pus-o pe colega noastră, pe Evelina Morar să facă o sesizare la Poliția Locală. Da, ați auzit bine! La instituția căpusă din care face parte el însuși. Deși fanaticul cu furtun cu detergent al Primăriei a udat-o din cap până în picioare, intenționat, la îndemnul colegilor de echipă.

Deși le-a vorbit civilizat și i-a rugat să fie mai atenți cu spațiul verde și cu cetățenii, lucrătorii trimiși de Primarul Sectorului 2 au agresat-o în plină zi cu expresii jignitoare, cu noroi și apă, în văzul polițiștilor locali, cu care erau mână în mână.

Asta pare să fie tehnica instituțiilor conduse de PSD, care îți consumă toată energia, nefiind interesate de banul public.

Nu știm dacă are sens să intrăm în detalii economice, cum că ei sunt plătiți din taxele cetățenilor. Însă această bătaie de joc a lor trebuie să ia sfârșit".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.