O candidată Pro România, confirmată pozitiv cu COVID-19. Ponta a făcut campanie joi alături de ea


O candidată Pro România, confirmată pozitiv cu COVID-19. Ponta a făcut campanie joi alături de ea

Președintele PSD Bacău Dragoș Benea a anunțat vineri pe Facebook că Aurelia Țaga, candidata Pro România pentru șefia Consiliului Județean Bacău, a fost confirmată pozitiv astăzi cu COVID-19. Ulterior, Ţaga a confirmat că a fost testată pozitiv, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, conform stiripesurse. Aceasta a precizat că este asimptomatică, însă s-a testat pentru că o colegă pediatru a fost testată pozitiv.

Dragoș Benea, pe Facebook: "Am atras atenția, în conferința de presă organizată ieri, că e cel puțin discutabilă candidatura unui medic pediatru, din partea Pro România, la președinția Consiliului Județean Bacău.

Nu poți să fii ziua candidat, în campanie electorală prin județul nr. 2 pe țară la infecții Covid19, iar seara să-i îngrijești pe copiii internați la secția recuperare de la Pediatrie.

INEVITABILUL S-A PRODUS, IAR DOAMNA DR. ȚAGA A FOST CONFIRMATĂ POZITIV COVID19 ASTĂZI, după ce ieri a vizitat Insula de Agrement alături de colegii dumneaei de campanie.

Trebuie să fim cu adevărat responsabili în această campanie, nu populiști și demagogi. Nominalizarea doamnei Țaga drept candidat a fost o soluție neinspirată și iresponsabilă față de copiii și personalul medical de la Pediatrie.

P.S. Chiar o fi sănătatea (copiilor) înainte de toate, domnilor de la Pro România, sau campania v-a luat mințile?".

În cursul zilei de ieri, Ponta a susținut alături de Țaga o declarație de presă, unde a purtat mască doar de formă pentru câteva zeci de secunde. Ulterior, Țaga și Ponta au fost împreună la o terasă, fără mască.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.