Primarul Mutu, în perfuzii. Ciucu dezvăluie lista de firme înființate pentru a se îndopa cu banii Primăriei Sectorului 6: "Sunt companii clientelare care primesc contracte cumulate de sute de mii de euro prin ÎNCREDINȚĂRI DIRECTE!"


Primarul Mutu, în perfuzii. Ciucu dezvăluie lista de firme înființate pentru a se îndopa cu banii Primăriei Sectorului 6: "Sunt companii clientelare care primesc contracte cumulate de sute de mii de euro prin ÎNCREDINȚĂRI DIRECTE!"

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a dezvăluit o listă de 10 firme abonate la bani publici, mai precis la finanțele Primăriei S6, unde edil este pesedistul Gabriel Mutu. Potrivit liberalului, cele 10 firme au făcut afaceri, în proporție de peste 97%, doar cu Primăria Sectorului 6. Mai mult decât atât, o parte dintre firme, deși beneficiază de contracte babane, au un singur salariat sau chiar zero.

În acest context, Ciprian Ciucu a subliniat că respectivele firme nu ar exista și nu ar funcționa pe piața liberă dacă nu ar exista relația cu Primăria Sectorului 6.

Iată lista prezentată de Ciucu:

"Fiți atenți aici!

Nu mai puțin de de 10 societăți înființate după anul 2016 au CLIENT UNIC sau au peste 97% din total afaceri DOAR cu Primăria Sectorului 6. Sunt firme clientelare care primesc contracte cumulate de sute de mii de euro prin ÎNCREDINȚĂRI DIRECTE.

Aceste firme au fost făcute pentru a primi contracte de la Primăria Sectorului 6. Să le luăm pe rând:

1. AND Construct. Este firmă polivalentă căreia în domeniul construcțiilor i-au fost încredințate pe parcursul a 3 ani lucrări acoperind o plajă extrem de diversificata. Societatea a avut pe SICAP ca unic colaborator ADP Sector 6.

Anul înființării: 1994, administrată din 2016 de către Marin Daniela, firma avea activitate “pe zero” înainte de 2016.

7 salariați

2. Aproma Impex – Este o firmă cu un flux foarte mare de achiziții pe parcursul celor 3 ani, clientul favorit pe SICAP fiind ADP6, cu 99,99% din întreaga sa activitate.

Anul înființării: 2011. I-a crescut fulminant activitatea după 2016.

1 salariat. Proprietarul firmei are 70 de ani.

3. Dexter Tars – Este o firmă care în fiecare an din ultimii 3, își așteaptă cuminte rândul cand vine vorba de lucrări de reparare drumuri. Are contracte pe SICAP încheiate DOAR cu ADP Sector 6.

Anul înființării: 2015, fără activitate înainte de 2016.

2 salariați

4. Euro Tehnic Expert – Este o firmă înființată în anul 2016, care, cel puțin pe SICAP, începând cu anul în care a luat naștere lucrează doar cu ADP 6, iar volumul de achiziții în acești 3 ani este unul considerabil.

Anul înființării: noiembrie 2016

1 salariat, administratorul firmei are 24 de ani

5. Fabbro Expert – Firmă tânără, apărută în noiembrie 2019 în sectorul 6, care în decembrie 2019 primește primul contract pe SICAP de la ADP6, care va ramane sprijin pentru societate și în anul 2020 prin alte 2 contracte, de altfel singurele după SICAP. (Livrează activități ilegal, neavând activitate autorizată pentru lucrări de demolare).

Anul înființării: 2019

0 Salariați

Administratorul firmei este același cu al firmei de mai jos, Vivian Comercial Solutions.

6. Vivian Commercial Solutions – Este o firmă înființată în anul 2016 în Sectorul 6. Începe să activeze pe SICAP cu anul 2019, an din care va avea ca stâlp in dezvoltarea sa ADP Sector 6, ținând cont de configurația achizițiilor dintre cele 2.

Anul înființării: noiembrie 016

1 salariat

Administratorul firmei este același cu al firmei de mai sus, Fabbro Expert.

7. Fun Attraction Expert Service – Este o firmă nișată ca expertiza pe zona de RSVTI locuri de joacă, înființată in anul 2017, care in afara anului 2018 cand alături de ADP6 mai avea client și ADP2, de atunci doar ADP6 a continuat colaborarea și in anii următori, fiind singurul contractant după SICAP pentru societate.

Anul înființării: 2017

1 salariat

8. Gav Ext Instal – Este înființată în anul 2017, colaborator al ADP6 pe zona de irigații care este și singurul contractant după SICAP.

Anul înființării: 2017

1 salariat

9. General Business Serv – Societate înființată în anul 2018, devenind apoi furnizorul ADP6 de echipamente de protecție, de lucru. Nu are alte achiziții pe SICAP în afara acelora cu ADP6.

1 salariat

Administrator, o persoană împuternicită, persoană de 65 de ani din Vaslui.

10. Operativ Consult DCG – Societate care deși înființată in anul 2008 nu are un istoric de achiziții pe SICAP până in 2019, an in care încheie doar cu ADP6 6 contracte de lucrări insumand aproximativ 1.400.000 lei. Colaborarea continua si in anul 2020 și pana la 28.05.2020 deja incheiasera 3 contracte in valoare de aproximativ 850.000 lei.

Anul înființării: 2008

2 salariați

Niciuna dintre aceste firme nu își desfășoară activitatea la sediul social.

Concluzii: Aceste firme nu ar exista și nu ar funcționa pe piața liberă dacă nu ar exista relația cu Primăria Sectorului 6. Au fost înființate având ca unic scop exploatarea unei relații comerciale pe o perioadă determinată cu PS6. Din SICAP nu rezultă că ar lucra și cu alte primării, doar cu foarte mici excepții. Acest gen de societăți nu își propun la înființare dezvoltarea și expansiunea, pentru că altfel ar fi avut și alți clienți. Ele doar valorifică o “oportunitate” temporară.

#AJUNGE! Dați mai departe ca să se știe!

Eliminăm corupția și risipa din Sectorul 6!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.