„Jurnalismul” lui Silviu Mănăstire. A lucrat pentru Ghiță și a luat apărarea clanurilor interlope din Sectorul 4, ridiculizând investigațiile de presă. Până și turnătorul „Petrov” i-a spus că mănâncă fecale


„Jurnalismul” lui Silviu Mănăstire. A lucrat pentru Ghiță și a luat apărarea clanurilor interlope din Sectorul 4, ridiculizând investigațiile de presă. Până și turnătorul „Petrov” i-a spus  că mănâncă fecale

„Jurnalistul de investigații”, cum au ales să-l numească, probabil ironic, pe Silviu Mănăstire siteuri de „presă” cu practici similare ca ale realizatorului B1TV - curățarea de rapăn a cadavrelor politice - a căpătat ceva notorietate prestând pentru România TV, infama televiziune a fugarului Sebastian Ghiță de care mai nou râde în hohote și tânăra generație (vezi cazul Selly AICI).

S-a mutat apoi la B1TV, unde, spune el, ar fi fost amendat doar de trei ori de CNA pentru încălcarea deontologiei profesionale. Este vorba, firește, de acel CNA care, de ani de zile, se face că nu vede dezinformările și manipulările grosolane ale Antenei 3 și RTV și care îl are în componență pe controversatul Radu Herjeu, un fost antenist agresiv cu postări mincinoase la adresa protestelor din Piața Victoriei.

„Jurnalistul” Mănăstire, despre care și candidatul cu nume de turnător „Petrov” (Traian Băsescu) spunea recent că mănâncă fecale, a luat foc când a fost criticat pentru prestația din emisiunea sa unde i-a adus față în față pe Daniel Tudorache, edilul mincinos și incompetent de la Sectorul 1, și pe Clotilde Armand, candidata USR-PLUS pentru primăria aceluiași sector, chipurile pentru o „dezbatere electorală”. Podul a scris AICI despre asta. 

Și ca un mare investigator ce e, Mănăstire i-a luat la rând pe cei care au îndrăznit să remarce atitudinea sa dezechilibrată de pe parcursul emisiunii de duminică seară și agresivitatea inchizitorială cu care a chestionat-o permanent pe Armand, uitându-l pe Tudorache - pe care chiar ar fi avut ce să-l întrebe dacă proceda corect jurnalistic - într-un colț de ecran în care pe edil aproape îl luase cu somn și se întreba probabil de ce o fi fost nevoie și de prezența lui când Mănăstire se descurcă atât de bine.

Mănăstire a ales să răspundă criticilor formulate de Podul, Mălin Bot, comisarul.ro, atacându-i pe cei care i-au contestat prestația de la B1 printr-o manevră de compromitere de tip securist postată pe pagina oficială de Facebook a emisiunii „Dosar de Politician”, postare pe care însă s-a văzut nevoit s-o retragă după un prim val de critici furibunde. A urcat-o din nou puțin mai târziu, în speranța unui feedback mai puțin ostil. Nu a fost să fie... Și la ora redactării acestui material, comentariile care contestă prestația „jurnalistică” a lui Mănăstire continuă să curgă în subsolul postării în care încearcă să se dea jurnalist onest care pune întrebări incomode.

Atât de incomod e „jurnalistul” Mănăstire pentru clasa politică și așa de mult dorește să demaște faptele de corupție ale politicienilor încât, recent, le-a ordonat subalternilor de la PS News să ridiculizeze și să bagatelizeze investigațiile Libertatea și Rise Project privind clanurile interlope care controlează Sectorul 4 cu primar cu tot.

Libertatea: „Silviu Mănăstire consideră că investigațiile Libertatea și Rise Project despre mafia clanurilor și a administrației din sectorul 4 sunt ”pistol cu apă” și că interlopii prezentați în uniformă de polițiști locali nu sunt adevărații interlopi. Site-ul PS News, al lui Silviu Mănăstire, a făcut propriile dezvăluiri jurnalistice despre sectorul 4: 21 iunie: Scăderea criminalității în sectorul 4 din Bucureşti, o realitate confirmată de Poliția națională. 19 iunie: GALERIE FOTO ”Schimbarea la față” a sectorului 4. Daniel Băluță: ”Cu ajutorul artei urbane, sectorul nostru devine mai vesel și parcă mai tânăr”.”.

Atât de elogios a vorbit siteul lui Mănăstire despre realizările lui Băluță că l-au apucat nervii pe Bogdan Chirieac care a decis să intre agresiv în apriga competiție jurnalistică de pupincurism pe bani publici, lăudând grețos, pe DC News, niște aiureli pesediste de prin Sectorul 5 pe care le-a botezat cu numele odiosului edil Daniel Florea, un risipitor de bani publici lipsit de scrupule.

Sursa Foto: Facebook/Dosar de Politician

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.