ALERTĂ: Liderul separatist Vadim Krasnoselski anunță că Tiraspolul va instala noi posturi ILEGALE de control! Rusia, din ce în ce mai ostilă la Nistru


ALERTĂ: Liderul separatist Vadim Krasnoselski anunță că Tiraspolul va instala noi posturi ILEGALE de control! Rusia, din ce în ce mai ostilă la Nistru

Liderul autorităților-fantomă de la Tiraspol – Vadim Krasnoselski, instrument al Moscovei – a anunțat că „partea transnistreană va fi nevoită să mărească numărul de posturi de carantină pentru a opri extinderea pandemiei de coronavirus de pe malul drept al Nistrului”

El a insistat că aproximativ 80% dintre cetăţenii din regiunea transnistreană infectaţi cu COVID-19 ar fi intrat în contact cu purtătorii virusului de pe malul drept al Nistrului.

„În timp ce Moldova este ‹în flăcări›, se află în ‹zona roşie› şi nu respectă cerinţele de securitate în carantină, vom limita contactele. Virusul trebuie oprit şi, dacă situaţia se înrăutăţeşte, transnistria va fi nevoită să mărească din nou numărul de posturi de carantină la graniţă”, a avertizat Vadim Krasnoselski, citat de TVR Moldova.

El s-a arătat nemulţumit de lipsa avansării discuţiilor dintre cele două maluri ale Nistrului. Liderul separatist a spus că „autorităţile de la Chişinău mimează doar pe dorinţa de a avansa în procesul de negocieri”.

Krasnoselski a condamnat „referinţele la circumstanţele electorale, care sunt utilizate în mod sistematic ca explicaţie pentru inacţiunea negociatorilor de la Chişinău sau pentru inconsecvenţa deciziilor lor”.

Amintim că sub pretextul măsurilor epidemiologice, Tiraspolul a instalat, în jurul localităţilor controlate administrativ de Chişinău, 37 de posturi de control fără acordul Comisiei Unificate de Control, ce au împiedicat libera circulaţie a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar şi accesul locuitorilor din Zona de Securitate la servicii de bază.

Pe măsură ce pandemia de coronavirus lua proporţii, Chişinăul şi Tiraspolul s-au acuzat reciproc că ar crea probleme părţii adverse, îngrădind accesul liber al cetăţenilor, al specialiştilor din sănătate ori transportatorilor care aduc medicamente. După nenumărate discuţii, o parte din posturile de control au fost retrase, iar în Zona de Securitate au rămas 11 posturi instalate de către separatişti.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.