Ciolacu, încă supărat că nu a dat jos Guvernul Orban, dă vina și pe Birchall: "Sunt curios să văd viitorul acesteia!"


Ciolacu, încă supărat că nu a dat jos Guvernul Orban, dă vina și pe Birchall: "Sunt curios să văd viitorul acesteia!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat din nou supărat, luni seară, la B1 TV, din pricina faptului că moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban a reprezentat un eșec. Astfel, Ciolacu a lansat o serie de critici către parlamentarii neafiliați, printre care sunt și "foști membri marcanți ai PSD" în legătură cu care nu s-a așteptat ca aceștia să lipsească în ziua privind votul moțiunii de cenzură.

În acest context, președintele PSD a pus accentul pe numele Anei Birchall, referitor la care a insinuat că și-a negociat viitorul politic cu cei de la PNL. "Chiar sunt curios să văd viitorul doamnei Ana Birchall care subit a lipsit de la...", a adăugat Ciolacu.

Moderator: Când v-ați dat seama că ați pierdut moțiunea? Erați foarte încrezător la un moment dat.

Ciolacu: Am avut anumite discuții înainte și cu UDMR, care nu erau deciși, am crezut că decizia lor va fi să voteze moțiunea. Noi luasem în calcul acest lucru, ne făcusem socotelile, și fără UDMR aveam nr. necesar de voturi. Dar sunt și parlamentari neafiliați. Acest lucru nu l-a discutat nimeni. Unii dintre ei foști membri marcanți ai PSD și sub nicio formă nu am crezut de la aceștia că vor lipsi în acea zi de la vot, subit se vor îmbolnăvi sau părinții lor se vor îmbolnăvi.

Moderator: S-au vândut acești parlamentari?

Ciolacu: Nu știu ce înțelegi dvs. prin vândut.

Moderator: Adică vine un băiat și spune: uită-te, îți oferim asta.

Ciolacu: Cred că au căutat o anumită negociere în ceea ce privește viitorul personal.

Moderator: Și o să-și respecte liberalii angajamentul?

Ciolacu: Absolut niciun angajament n-o să respecte. Știu și eu, știți și dvs., ei mai puțin. Chiar sunt curios să văd viitorul doamnei Ana Birchall care subit a lipsit de la...

Moderator: Păi să n-ajungă ambasador în SUA sau în Marea Britanie... Știți că ea e cu statul de drept...

Vedeți video de la 22:15:Amintim că fosta ministră a Justiției, deputata neafiliată Ana Birchall, a declarat pe 31 august că nu va participa la votul privind moțiunea de cenzură, întrucât este un "demers care nu are nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectati de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmbovițene".

"Nu există nicio logică să introduci o moțiune de cenzură cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale și doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la termen", a mai subliniat Birchall.

Birchall, pe Facebook: "După cum știți astăzi este şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Am revenit în București dar voi urmari dezbaterile exclusiv online. Am decis să nu particip la plenul comun al Parlamentului, care are pe ordinea de zi dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură. Sigur, constituțional, moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar, personal, nu doresc să particip la acest demers care nu are nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectati de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmbovițene.

Cel mai probabil, iarăși o să fiu atacată și etichetată în fel și chip, dar îmi asum! Nu există nicio logică să introduci o moțiune de cenzură cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale și doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la termen.

România și românii nu au nevoie în acest moment de circul care se va declanșa probabil astăzi pe scena politică, ci au nevoie de soluții concrete pentru problemele reale pe care le au în fiecare zi, în această perioadă, care continuă să fie grea și cu multe provocări. Personal, mi-aș fi dorit ca, în această perioadă, jocurile politice să fie lăsate deoparte și toți oamenii politici, indiferent de culoarea politică, să colaboreze constructiv, exclusiv în slujba românilor cinstiți care așteaptă soluții practice, nu declarații politice. Acum, mai mult ca oricând, clasa politică trebuie să lucreze cot la cot pentru binele românilor, al nostru, al tuturor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.