Ultima oră: CEC a respins înregistrarea lui Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc, în cursa pentru prezidențiale


Ultima oră: CEC a respins înregistrarea lui Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc, în cursa pentru prezidențiale

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au respins, vineri după-amiază, cu 5 voturi ”pentru”, înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de candidat la președinția Republicii Moldova.

Amintim că Andrian Candu este finul oligarhului fugar Plahotniuc și șeful Partidului ”Pro Moldova”, facțiune desprinsă din vechiul PD care în prezent susține, în Parlament și în instituții, administrația rusofilă Igor Dodon-Ion Chicu.

Potrivit ZDG.md, Comisia Electorală Centrală a analizat și joi subiectul candidaturii lui Andrian Candu, dar discuția a fost amânată pentru vineri, când a avut loc o reexaminare a listelor de semnături.

Potrivit raportorului Maxim Lebedinschi, în unele raioane nu a fost adunat numărul necesar de semnături valide. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului „Pro Moldova” au declarat că au depistat erori de sistem.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.