Rareș Bogdan clarifică ieșirea dură la adresa lui Weber: "Nici ea, nici Tăriceanu nu au apărat statul de drept și protestatarii umiliți de Dragnea!"


Rareș Bogdan clarifică ieșirea dură la adresa lui Weber: "Nici ea, nici Tăriceanu nu au apărat statul de drept și protestatarii umiliți de Dragnea!"

O parte din opinia publică a condamnat ieșirea dură la adresa Avocatei Poporului, Renate Weber, a prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan. Rareș Bogdan a catalogat-o pe Weber drept "nenorocită ordinară", spunând că este un agent de influență împotriva Statului Român, una dintre acțiunile acesteia fiind blocarea tăierii pensiilor speciale.

Rareș Bogdan: "Aceasta nenorocita ordinara, agent de influența împotriva Statului Roman, numita de Dragnea și Tariceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 Ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o CCR in care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continua ticăloșiile!!!!".

După valul de reacții care au condamnat ieșirea acestuia la adresa Renate Weber, Rareș Bogdan a revenit sâmbătă cu o serie de precizări.

"Nu am avut intenția de a jigni demnitatea de femeie a doamnei Weber. Adjectivele folosite au fost asociate cu comportamentul instituțional mizerabil al avocatului poporului, care blochează în mod constant așteptarile multor români care speră și vor ca multe nereguli să fie schimbate, inclusiv realizarea dreptății sociale prin tăierea pensiilor speciale", a subliniat liberalul.

Totodată, Rareș Bogdan a amintit că nici Avocata Poporului Renate Weber, nici Tăriceanu, tătucul politic al acesteia, nu au condamnat atacul PSD asupra statului de drept și nici nu au luat apărarea protestatarilor agresați de jandarmii lui Carmen Dan.

Rareș Bogdan, pe Facebook: "Pentru a limpezi câteva aspecte care devin apa morii pesediste și aldiste, incapabili de a propune proiecte de dezvoltare reale pentru comunitățile locale, reîmprospătez memoria multora reamintindu-vă că nici avocatul poporului, nici domnul Tăriceanu nu au luat apărarea manifestanților din Piața Victoriei umiliți de Dragnea, la fel cum nici dl. Tăriceanu, nici avocatul poporului nu au apărat statul de drept. Dintr-un liberal oarecând respectat, orbit însă de propriul ego, Tariceanu a devenit purtătorul de cuvânt al curentelor suveranist-antieuropene, s-a transformat în apărătorul intereselor lui Dragnea urcând triumfalist cu el pe scenă sfidând bunul simț al românilor și au încurajat tupeul politic. Acele episoade de umilință a oamenilor care credeau și cred în principiile democrației au devenit parte a amneziei dlui. Tăriceanu. Contrar unor atacuri și speculații aldisto-pesediste, nu am avut intenția de a jigni demnitatea de femeie a doamnei Weber. Adjectivele folosite au fost asociate cu comportamentul instituțional mizerabil al avocatului poporului, care blochează în mod constant așteptarile multor români care speră și vor ca multe nereguli să fie schimbate, inclusiv realizarea dreptății sociale prin tăierea pensiilor speciale. Sunt nereguli blocate mereu de oamenii vechiului sistem de gândire și de acțiune, solidari și puternici în încrengături, care fac să putrezească speranțele românilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.