Jurnalistul Emilian Isăilă, radiografie devastatoare a șanselor lui Nicușor Dan: ”Firea va câștiga un nou mandat de primar al Bucureștiului”/„Strategia pentru București a formațiunilor anti PSD a fost un amestec de orgolii și prostie”


Jurnalistul Emilian Isăilă, radiografie devastatoare a șanselor lui Nicușor Dan: ”Firea va câștiga un nou mandat de primar al Bucureștiului”/„Strategia pentru București a formațiunilor anti PSD a fost un amestec de orgolii și prostie”

Ultimele sondaje de opinie, dintre care unul comandat chiar de PNL, indică faptul că fostul președinte Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, ar urma să fie votat de 9% dintre alegătorii bucureșteni, rupând astfel voturi importante de la „candidatul dreptei” Nicușor Dan ale cărui șanse de o învinge pe Gabriela Firea par periclitate în acest moment, după cum a remarcat și jurnalistul Emilian Isăilă (spotmedia.ro) într-o amplă postare de Facebook care este, în fapt, și un apel la formațiunile anti-PSD de schimbare a strategiei (aparent pierzătoare).

Jurnalistul mai spune că soarta capitalei ar putea fi întoarsă pe ultima sută de metri dacă Traian Băsescu ar fi convins să renunțe la candidatura sa și dacă bucureștenii ar ieși masiv la urne pe 27 septembrie.

Redăm integral postarea lui Emilian Isăilă:

„Ca să știți și să nu vă mirați prea tare săptămâna viitoare.

În acest moment, Gabriela Firea va câștiga un nou mandat de primar al Bucureștiului.

Dacă nu se petrece o minune în următoarele 7 zile, adică retragerea lui Băsescu din cursă, Nicușor Dan are puține șanse să câștige.

O altă minune care poate întoarce această tendință ar fi o mobilizare majoră la urne.

Pentru asta, în București e nevoie de o participare la vot de peste 60%. Ceea ce e foarte mult.

Acum, sondajele arată că participarea va fi de 55%. Dar chiar și aceasta ar putea să fie o cifră optimistă dacă ținem seama de noul context creat de epidemie.

Din nou, strategia pentru București a formațiunilor anti PSD a fost un amestec de orgolii și prostie. Vinovații se știu foarte bine.

Măcar acum, în al 12-lea ceas ar trebui să se trezească, să se așeze la masă și să găsească o soluție pentru oameni, nu una pentru ei, una care s-a dovedit falimentară.

În opinia mea, liderii PNL, USR, PLUS, PMP și președintele României ar trebui să lase orgoliile la o parte și să nu repete aceeași greșeală de acum patru ani.

O victorie a PSD în București va fi devastatoare pentru toți, în frunte cu Klaus Iohannis.

Nu uitați că Dragnea a câștigat alegerile din 2016 în câteva luni după ce PSD a câștigat Bucureștiul.

Deși unii politicieni zăbăuci au senzația că acum va fi altfel, ar trebui să-și pună picioarele în apă rece, să judece și să realizeze că va fi mai rău ca în 2016.

Când mii de oamenii nemulțumiți o să-i acuze, aceștia nu vor avea nuanțe și nu vor cântări cât de vinovat a fost Barna, Orban, Băsescu sau Iohannis pentru dezastrul produs. Vor fi acuzați la grămadă.

Mai e o săptămână, treziți-vă și scoateți Bucureștiul din ghearele PSD!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.