Orban relevă dezastrul creat de asasinii economici de la PSD: "Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că mărirea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite!"


Orban relevă dezastrul creat de asasinii economici de la PSD: "Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că mărirea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite!"

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, după ce Parlamentul a adoptat mărirea pensiilor cu 40% și alte cheltuieli bugetare substanțiale că "iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o".

Orban: "Încă odată PSD a arătat că este duşmamul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi, în condiţiile unei contracţii economice majorări de 6,7% din PIB fără existenţa niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României şi al ecomomiei româneşti".

În legătură cu dublarea alocaţiilor, Orban a afirmat: "PNL din 2004 e singurul partid care a crescut alocaţii, în 2007, 2008, 20015, 2019. Am reuşit creşterea alocaţiile fiind în opoziţie. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiile în condiţiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi".

Totodată, Ludovic Orban a atras atenția că România suferă deja, de astăzi, consecințele votului acordat din rațiuni electorale de PSD&Co. privind rectificarea bugetară: "La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există europeni care au spus clar că vor pune sub îndoială capacitatea României de a accesa aceste fonduri din cauza creşterii cheltuielilor, fără niciun fundament, sau bază economică. De asemenea, o astfel de decizie impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecinţe dramatice pentru România. Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că creştererea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni".

Potrivit premierului, riscurile sunt: degradarea României de către agenţiile de rating şi creşterea costului finanţărilor tuturor persoanelor fizice din România.

"Creditele vor fi mai scumpe şi mai greu de accesat. Va creşte şi mai mult costul unui împrumut făcut de România", a mai declarat premierul. 

Mai mult, Ludovic Orban a adăugat că "modul în care a fost adoptată modificarea la rectificare generează un risc major ca să nu se mai poată face faţă tuturor plăţilor din bugetul de stat".

"De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii. Asta este dacă acceptăm decizia unei majorităţi toxice. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la CCR această lege. De asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament, pentru că nu putem accepta ca destinul României să fie pus între paranteze de către nişte iresponsabili. Toate pârghiile constituţionale le vom folosi pentru a opri intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative", a subliniat premierul.

În acest context, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va ataca la CCR seria de cheltuieli nesustenabile ce a fost adoptată azi de PSD&Co. în Parlament.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.