Planul Kozak: dacă va câștiga un nou mandat de președinte, Dodon va muta Transnistria pe Prut


Planul Kozak: dacă va câștiga un nou mandat de președinte, Dodon va muta Transnistria pe Prut

Indiferent de unghiul în care ne-am raporta la ea, așa-zisa Transnistrie este un fenomen foarte ciudat. Zona aceea a rămas împotmolită în perioada URSS.

Urmăresc în mod uzual, pe YouTube, știrile în ”limba moldovenească” ale televiziunii transnistrene – un fel de minister al adevărului. Acolo totul este bine și frumos. Măreața lor ”țară” se dezvoltă, e pe culmile progresului.

Singurii dușmani sunt ”separatiștii” de la Chișinău. Caraghios este însă faptul că separatiștii sunt chiar ei, oamenii Moscovei de la Tiraspol. Cu toate acestea, Transnistria se proclamă obsesiv ca fiind adevărata continuatoare a RSS Moldovenești. Pe același principiu care a dus la apariția RASSM.

Am avut ocazia, acum câțiva ani, să întâlnesc o persoană de acolo. Din motive de Securitate nu-i voi da numele. Mi-a arătat pașaportul sovietic cu care trece Nistrul. E dureros să vezi așa ceva.

În tot acest timp, rusofilul Igor Dodon cedează totul în fața autorităților-fantomă de la Tiraspol. Ba mai are și nesimțirea să afirme în gura mare că Moldova ar fi vinovată că a început războiul pe Nistru și că, vezi Doamne, ar trebui să-și ceară scuze.

Dacă  Dodon va mai  continua așa, chiar și cu cedări teritoriale, să  nu ne mirăm  dacă  o să ne trezim  cu Transnistria  pe  Prut. În fond, fiți convinși că asta presupune Planul Kozak. Și, dacă își va adjudeca un nou mandat de președinte, Dodon va face totul pentru a-l pune în aplicare. La porunca Moscovei, desigur.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.