ANUNȚ important: Vaticanul vrea un nou acord cu China! Pregătește Papa Francisc o lovitură pentru comuniștii de la Beijing? Episcopi, preoți și credincioși torturați


  • ACP
  • Sep 23, 2020 20:31
  • 2020
ANUNȚ important: Vaticanul vrea un nou acord cu China! Pregătește Papa Francisc o lovitură pentru comuniștii de la Beijing? Episcopi, preoți și credincioși torturați

Un anunț foarte important pentru credincioșii catolici din China și, până la urmă, din întreaga lume, a apărut în presa americană – Vaticanul vrea să își reînnoiască acordul pe care îl are cu China, după ce regimul comunist chinez și-a arătat adevărata natură totalitar-genocidară și față de creștinii catolici.

După semnarea acordului inițial, pe 22 septembrie 2018, Beijingul și-a continuat campania susținută de prigonire a creștinilor din toate confesiunile, dar în special a celor catolici, exploatând faptul că textul acordului a rămas secret. Comuniștii chinezi au început să susțină că Papa a fost de acord să solicite tuturor preoților să se înregistreze în Asociația Patriotică Catolică a Partidului Comunist Chinez, o asociație de cult înființată de Beijing pentru a-i scoate pe creștinii catolici din ascultarea față de Roma și a-i înregimenta într-un fel de catolicism subordonat doctrinei maoiste.

Vaticanul a răspuns presiunilor comuniștilor chinezi făcute asupra clerului și credincioșilor catolici la aproape un an după semnarea acordului cu Beijingul, afirmând cu o reținere absolut nepotrivită că „respectă alegerea” preoților de a nu se înregistra în asociația comunistă și sugerând că dacă o fac să se angajeze, de preferință în scris, să „rămână fideli principiilor a doctrinei catolice”.

Între timp, episcopii Heibei Augustine Cui Tai și Giulio Jia Zhiguo alături de zeci de preoți, au fost închiși pentru că au refuzat să intre în Asociația Patriotică Catolică din subordinea comuniștilor.

Preotul Huang Jintong, torturat mai multe zile, a semnat, până la urmă, înregistrarea în Asociație, dar a nu a fost lăsat să-și declare în scris intenția de a urma în continuare doctrina catolică.

De altfel, mulți dintre slujitorii catolici au avut de făcut ingrata alegere între activarea în clandestinitate, ceea ce ar fi o sfidare a Vaticanului, și renunțarea pur și simplu la slujire, pentru a nu fi obligați să intre în organizația din subordinea comuniștilor atei.

În bisericile și casele creștinilor catolici, icoanele cu Mântuitorul Iisus Hristos și Sfânta Fecioară Maria au fost înlocuite cu tablouri cu chipul lui Xi Jinping, în timp ce crucile și alte simboluri creștine sunt îndepărtate din exterioarele bisericilor.

Când o cruce veche de mai multe secole a fost scoasă dintr-o biserică catolică din Henan, Paștele trecut, Shanren Shenfu, un preot al Asociației Patriotice Catolice, a remarcat ironic: „Acum, când o cruce este îndepărtată, creștinii trebuie să fie calmi și să zâmbească”, făcând aluzie la autocenzura Vaticanului, care ar fi prețul pentru dialogul cu Beijingul – mai multe detalii AICI.

Chiar și predicile din bisericile chinezești trebuie să se bazeze acum pe spusele președintelui comunist Xi Jinping. În timp ce Biserica catolică din subordinea Vaticanului este dezmembrată, bisericile înregistrate în Asociația Patriotică sunt transformate pentru a susține activitățile de propagandă și supraveghere ale Departamentului de lucru al Frontului Unit al Partidului Comunist Chinez.

Toate bisericile catolice trebuie să-i învețe pe credincioși principiile și politicile PCC, să se asigure că personalul religios și credincioșii susțin conducerea partidului comunist, sub supravegherea tehnică audio-video, obligatorie acum în biserici.

Din 2018, China a restricționat accesul la textele biblice pe internet și se lucrează acum la o nouă traducere a Bibliei, sub supravegherea Partidului Comunist Chinez.

Deoarece China interzice bisericilor să instruiască minorii, texte ca îndemnul Mântuitorului Hristos „Lăsați copiii să vină la Mine” ar putea să nu mai apară în textul modificat de comuniști, la fel cum Cartea Apocalipsei este prevăzută a fi modificată sau abandonată.

De la 1 februarie Beijingul a impus 41 de alte noi ordine de restricții religioase pentru „implementarea valorilor socialismului”, văzând că poate merge cât de departe dorește, în tăcerea inexplicabilă a Vaticanului.

Cea mai viguroasă reacție împotriva prigoanei creștinilor catolici din China a venit din parte Statelor Unite, prin vocea secretarului de stat Mike Pompeo, care a condamnat în mai multe rânduri politica criminală a comuniștilor chinezi, care au profitat din plin de pe urma tăcerii Vaticanului.

Acum, Vaticanul vrea un alt acord cu China, acord care ar trebui să îi protejeze cumva pe catolicii chinezi care, în ultimii doi ani, s-au simțit total abandonați de papa Francisc giganticei mașini de ucis a Partidului Comunist Chinez.

E posibil ca abilii cardinali diplomați ai Vaticanului să fi priceput până la urma ce valoare practică are un acord încheiat cu slugile diavolului și să găsească soluții reale pentru a determina Beijingul să oprească crunta opresiune a creștinilor catolici chinezi – mai multe detalii AICI.

Dar la fel de posibil e ca Beijingul să nu ia în seamă un al doilea acord cu Vaticanul, orice ar conține acesta, și să continue să îi trateze în continuare, conform doctrinei comuniste, pe creștinii catolici așa cum o face si cu uigurii, mongolii, tibetanii... Atunci Papa și cardinalii săi ar trebui să spună public ce e de spus despre comuniștii chinezi – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.