Polonia a produs câteva mii de fiole cu primul medicament eficient împotriva Covid-19. Când va începe producția în masă


  • ACP
  • Sep 24, 2020 12:37
  • 2357
Polonia a produs câteva mii de fiole cu primul medicament eficient împotriva Covid-19. Când va începe producția în masă

După ce a anunțat, în august, că a descoperit primul tratament eficient pentru neutralizarea Covid-19, o companie farmaceutică din Polonia, Biomed Lublin, a comunicat joi, într-o conferință de presă, că au fost produse deja câteva mii de fiole cu medicamentul așteptat, care nu are încă o denumire comercială.

Până la sfârșitul anului, urmează ca medicamentul să treacă de ultima fază a studiilor clinice, pentru a primi toate avizele necesare începerii producției de masa.

Studiile clinice finale vin după ce a fost realizată testarea substanței active derivate din lucrările efectuate de Biomed pe plasmă, testare care a dovedit că substanța obținută a fost mult mai eficientă decât plasma pentru a anihila Covid-19.

Substanța activă a medicamentului conține imunoglobulina anti-SARS-CoV-2, care poate combate și neutraliza coronavirusul, produsă prin fracționarea plasmei recoltate de la persoanele care s-au vindecat de infecția cu noul coronavirus ori care l-au avut asimptomatic.

Testarea a fost făcută de o echipă de la de la Centrul de Biotehnologie Małopolska al Universității Jagiellonian. Marcin Piróg, CEO Biomed a declarat: „Astăzi, pe 23 septembrie 2020, etapa de producție a fost finalizată și, ca rezultat, au fost produse peste trei mii de fiole de imunoglobulină anti-SARS-CoV-2, care după finalizarea testelor de calitate necesare, inclusiv testele de stabilitate a produsului, vor fi supuse studiilor clinice în patru centre: la Lublin, Bytom, Białystok și Varșovia”.

„Biomed Lublin S.A. a fost prima din lume care a dovedit fără echivoc că are tehnologia de a produce un medicament plasmatic care conține anticorpi care neutralizează virusul SARS-CoV-2... Datorită acestei tehnologii, este posibil să se producă un medicament care conține o doză concentrată de astfel de anticorpi și se poate utiliza în mod eficient plasma umană, care, după procesul de fracționare, poate fi transformată într-un medicament cu o eficiență a tratamentului mai mare decât plasma singură”, a mai spus Marcin Piróg.

Doctorul Grzegorz Czelej, membru al senatului polonez și unul dintre inițiatorii proiectului acestui medicament a declarat: „Avem un medicament polonez pentru Covid-19, care funcționează. Tratamentul Covid-19 cu plasmă de la convalescenți a fost deja aprobat de OMS, FDA și Ministerul Sănătății din Polonia. Oamenii de știință din întreaga lume raportează despre eficacitatea terapiei cu plasmă în tratamentul Covid-19. Siguranța medicamentelor plasmatice a fost dovedită de câteva decenii de practică, lucru confirmat de experți” – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.