UPDATE Borfașul Tudorache cere renumărarea voturilor: "Aștept ca avocații partidului să depună o cerere!"


UPDATE Borfașul Tudorache cere renumărarea voturilor: "Aștept ca avocații partidului să depună o cerere!"

UPDATE

Dan Tudorache insistă, la Antena 3, că a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 1. În acest context, Tudorache le solicită avocaților din PSD să formuleze o cerere de renumărare a voturilor.

"Aștept ca avocații partidului să depună o cerere de renumărare a voturilor, până la ora 20.00. Eu am 200 de voturi în față, diferența este foarte mică și trebuie să vedem cine a câștigat cu adevărat: eu sau doamna Clotilde", a spus Tudorache la Antena 3, conform Știri pe Surse.

Între timp, Clotilde Armand a scos la iveală o tentativă de fraudare a procesului electoral. (citiți AICI mai multe detalii)

UPDATE

Candidata USR-PLUS-PNL la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat în urma anunțului pesedistului Tudorache conform căruia el ar fi câștigat alegerile cu un avans de 200 de voturi. Astfel, Clotilde Armand a declarat că Tudorache nu știe să numere, iar PSD este istorie în Sectorul 1.

Clotilde Armand, pe Facebook: "Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale".

UPDATE

Președintele USR București, deputatul Claudiu Năsui, a precizat că Armand are 1000 de voturi peste pesedistul Dan Tudorache, conform numărătorii paralele a USR. Reiterăm că Tudorache s-a pretins în urmă cu scurt timp câștigător al cursei pentru funcția de primar al Sectorului 1, spunând că potrivit numărătorii paralele a PSD se află cu 200 de voturi în fața candidatei USR-PLUS-PNL.

Năsui, pe Facebook: "Legat de zvonul lansat de candidatul PSD la primăria sectorului 1 că ar fi câștigat, din numărătoarea noastră paralelă doamna Clotilde Armand are peste 1.000 de voturi diferență față de domnul Tudorache. Din numărătoarea unui alt partid care ne-a comunicat-o are peste 1.400 de voturi.

Stați fără griji, păzim votul de la alegerile locale".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, pretinde pe Facebook că a câștigat un nou mandat, obținând cu 200 de voturi în plus față de candidata USR-PLUS-PNL Clotilde Armand. De subliniat că Tudorache invocă numărătoarea paralelă făcută de PSD, nu rezultatele oficiale.

"Breaking news

După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand!

Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!", a scris Tudorache pe Facebook.

Ultimele rezultate parțiale arătau că USR-PLUS ar fi câștigat Primăria Sectorului 1, prin Clotilde Armand, cu 41,32 la sută din voturi. Actualul primar PSD, Dan Tudorache, ar fi obținut 39,48 la sută din voturile alegătorilor.

Exit-poll-ul CURS-Avangarde aferent orei 21, prezentat aseară de televiziuni, arăta o diferență considerabilă între Armand și Tudorache în favoarea candidatei USR-PLUS-PNL.

1. Clotilde Armand (USR) - 48%
2. Dan Tudorache (PSD) - 36,5%
3. Ioana Constantin (PMP) - 7,5%

Exit-poll-urile o dădeau și în 2016 câștigătoare pe Clotilde Armand pentru funcția de primar al Sectorului 1, dar situația s-a schimbat în cursul nopții.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.