ALERTĂ: KGB-iștii transnistreni au RĂPIT un polițist din Florești! Vlăjgani înarmați și cu fețele acoperite cu cagule au tăbărât peste familie, vandalizând casa. Rusia, din ce în ce mai agresivă la Nistru


ALERTĂ: KGB-iștii transnistreni au RĂPIT un polițist din Florești! Vlăjgani înarmați și cu fețele acoperite cu cagule au tăbărât peste familie, vandalizând casa. Rusia, din ce în ce mai agresivă la Nistru

Un poliţist – angajat al Inspectoratului din Floreşti – a fost răpit în această dimineaţă de către structurile de forţă de la Tiraspol. Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de către ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Floreşti.

Despre acest caz a scris şi deputatul Chiril Moţpan, care este membru al Comisiei parlamentare Securitate naţională, apărare şi oprdine publică.

„Totul a începăut în mijloc de noapte, cand persoane înarmate necunoscute, cu cagule pe faţă şi cu inscripţia ‹KGB› pe haine, au tăbărât în curtea casei ofiţerului de poliţie din satul Camenca, vandalizând casa şi speriind de moarte soţia şi copii minori ai acestuia.

În acel moment de groază, ofiţerul se afla la părinţii săi din Sănătăuca, Floreşti şi, alertat de vocea speriată a soţiei, a alergat acasă. În momentul când a intrat în curtea casei sale din Camenca, asupra lui au tăbărât bandiţii KGB-ului transnistrean şi, aplicând forţa l-au imobilizat, l-au urcat într-un automobil de model neidentificat, dispărând într-o direcţie necunoscută”, scrie Chiril Moţpan. 

Deputatul solicită lui Pavel Voicu, ministru de Interne, şi Directorului SIS, Alexandr Esaulenco, să informeze opinia publică cu privire la circumstanţele producerii acestei infracţiuni grave şi măsurile intreprinse pentru eliberarea ofiţerului răpit de structurile criminale de la Tiraspol.

Avertizăm că Rusia e din ce în ce mai ostilă la Nistru – în perioada de urgență a instituit aproximativ 40 de noi posturi ilegale în zona controlată de R. Moldova. Președintele rusofil, socialist și românofob Igor Dodon a legitimat în repetate rânduri, prin gesture și declarații delirante, acțiunile teroriste ale separatiștilor Moscovei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.