Dan Barna spune că „Nicuşor Dan este oricând binevenit în USR”/Cum ar putea ajunge din nou primarul ales al Capitalei președintele uniunii pe care a fondat-o


Dan Barna spune că „Nicuşor Dan este oricând binevenit în USR”/Cum ar putea ajunge din nou primarul ales al Capitalei președintele uniunii pe care a fondat-o

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, miercuri seara, la TVR1, că primarul ales al Bucureştiului, Nicuşor Dan, este oricând binevenit în USR, dar crede că acesta va rămâne independent.

„Nicuşor Dan e oricând binevenit în USR (…), în USR PLUS, în proiect, pentru că este partidul pe care l-a creat şi partidul din care a pornit în acest destin politic care, iată, l-a făcut primarul Bucureştiului. Eu însă cred (…) că va rămâne primar independent, tocmai pentru că această susţinere a celor doi poli de forţă de pe dreapta din Bucureşti, USR PLUS şi PNL, este exact de natură să-i asigure susţinerea pentru proiectele mari pe care le are pentru Bucureşti”, a declarat Dan Barna la TVR1.

Acesta a spus că l-a invitat de mai multe ori pe Nicuşor Dan să revină în USR şi că va fi ceva firesc dacă primarul ales al capitalei îşi va dori mandatul de preşedinte al formaţiunii, iar colegii de partid îl vor vota.

„În USR funcţionează democraţia pe bune şi ăsta e un lucru foarte sănătos. Dacă, prin votul colegilor, Nicuşor va obţine acest mandat şi îl va dori, foarte bine, e normal şi firesc”, a spus Barna.

Întrebat dacă va face echipă cu Nicuşor Dan, acesta a răspuns: "Evident". Sursa: AGERPRES

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, care a candidat ca independent, dar susținut de PNL și USR PLUS, a plecat USR - formațiune fondată de el după alegerile locale din 2016, unde candidase din partea Uniunii Salvați Bucureștiul - în vara lui 2017, în urma unor aprige dispute cu colegii săi privind poziționarea uniunii față de referendumul pentru redefinirea familiei. În toate declarațiile ulterioare, el a susținut că a părăsit USR pentru că aceasta s-ar fi rătăcit de scopul în care a fost creată, adică de partid umbrelă, sub care să stea atât progresiști, cât și conservatori, fiind dominată cu timpul de vocile care s-au opus modificării Constituției în sensul dorit de Coaliția pentru Familie. (Detalii AICI și AICI)

Întoarcerea lui în USR, în condițiile în care a fost invitat de mai multe ori să o facă, este puțin probabilă, mai ales că recent a evitat să răspundă tranșant la întrebarea privind o posibilă înscriere în PNL, lăsând loc de speculații pe această temă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.