Firea NU pleacă în orașul natal pentru a candida la parlamentare. Grindeanu îi taie elanul șefului PSD Bacău


Firea NU pleacă în orașul natal pentru a candida la parlamentare. Grindeanu îi taie elanul șefului PSD Bacău

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri că Gabriela Firea nu va pleca la organizația PSD Bacău pentru a candida la parlamentare, ci va deschide lista partidului de candidați la Senat pe București. Astfel, Sorin Grindeanu a spus că șeful PSD Bacău, Dragoș Benea, a ofertat-o pe Firea să candideze din partea filialei pe care o conduce doar pentru a-i mulțumi pentru implicarea în campanie.

Sorin Grindeanu "Doamna Firea, din câte ştiu eu, e din Bacău. Doamna Firea, discutând azi cu Dragoş Benea mi-a spus că s-a implicat mult în campania de la Bacău, a făcut filmuleţe de susţinere, le-a transmis şi aşa mai departe. Sigur că doamna Firea este preşedinte PSD Bucureşti, a şi fost anunţată de preşedintele partidului că va deschide lista la Bucureşti. Adică nuanţele… oferta, cum am văzut-o eu, era una prin care îi mulţumea implicării doamnei Firea în campania de la Bacău, nicidecum faptic să se întâmple. Doamna Firea a fost anunţată de Marcel Ciolacu, în urmă cu o zi sau două, că va deschide lista la Bucureşti şi e normal să facă acest lucru".

Reiterăm că președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a invitat-o pe fosta primăriță a Capitalei, băcăuanca Gabriela Firea, să candideze la Senat pe lista filialei pe care o conduce.

Benea a precizat că i se pare firesc "ca lista PSD Bacău pentru alegerile parlamentare să fie deschisă de o băcăuancă ce nu a întârziat să ne dea o mână de ajutor atunci când aceasta i-a fost cerută".

Benea: "Aș fi onorat, în calitate de președinte al PSD Bacău, ca echipa de parlamentari ai organizației județene, la apropiatele alegeri generale, să fie deschisă de băcăuanca Gabriela Firea!

Doamna Firea ne-a sprijinit în campania pentru alegerile locale și am convingerea că o parte importantă din victoria noastră, împotriva dreptei unite, i se datorează cu prisosință, cu atât mai mult cu cât în județul Bacău, caz singular între județele din țară, PSD a fost – cu adevărat – singur împotriva tuturor.


Sprijinul ferm și prompt primit din partea Gabrielei Firea ne onorează ca organizație și este o dovadă în plus că băcăuanii sunt întotdeauna uniți, indiferent de distanțele care îi separă.

Cu atât mai firesc, mi se pare, ca lista PSD Bacău pentru alegerile parlamentare să fie deschisă de o băcăuancă ce nu a întârziat să ne dea o mână de ajutor atunci când aceasta i-a fost cerută".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.