SURSE Tăriceanu apelează la o soluție de avarie, disperat că nu prinde Parlamentul: ALDE intră în partidul lui Ponta


SURSE Tăriceanu apelează la o soluție de avarie, disperat că nu prinde Parlamentul: ALDE intră în partidul lui Ponta

ALDE și Pro România încearcă să se salveze reciproc înaintea alegerilor parlamentare, liderii celor două partide, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, mergând pe varianta fuziunii.

În condițiile în care cele două partide nu mai au timp să finalizeze fuziunea din punct de vedere juridic înainte de alegerile parlamentare ce ar urma să se desfășoase pe 6 decembrie, candidații ALDE vor fi incluși pe listele lui Ponta. Potrivit g4media, propoția negociată la locurile eligibile va fi 60% Pro România și 40% ALDE.

În jurul orei 17, președinții celor două formatiuni, Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta, vor susține o conferință de presă comună.

În cazul votului politic pentru șefia Consiliului Județean, ALDE a obținut la alegerile locale din data de 27 septembrie 2,91% din voturi, iar Pro România 4,68%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.