România și SUA își consolidează parteneriatul strategic. Caramitru prevestește apocalipsa pentru pionii Kremlinului: "Tăriceanu, Felix Voiculescu, Dorneanu și Năstase vor fi arestați sau vor fugi!"


România și SUA își consolidează parteneriatul strategic. Caramitru prevestește apocalipsa pentru pionii Kremlinului: "Tăriceanu, Felix Voiculescu, Dorneanu și Năstase vor fi arestați sau vor fugi!"

Antreprenorul Andrei Caramitru (ex-USR) a scris pe Facebook o analiză amplă pe marginea celor două reușite ale Guvernului PNL în SUA. Reiterăm că ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a anunțat joi la Forumul București, organizat de Institutul Aspen și George Marshal Fund, că ministrul Economiei Virgil Popescu, aflat la Washington, va iniția cu secretarul american al Energiei un acord de cooperare interguvernamentală pentru renovarea unui reactor nuclear și construirea altor două noi la centrala de la Cernavodă. Proiectul se ridică la 8 miliarde de dolari. Totodată, Zuckerman a mai anunțat că ministrul Apărării Nicolae Ciucă, aflat la rândul său la Washington, împreună cu omologul său american, Mark Esper, vor semna o înțelegere bilaterală pentru o foaie de parcurs de cooperare în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030.

În acest context, Caramitru a punctat o serie de urmări ale noilor etape din cadrul parteneriatului strategic al României cu SUA, precizând în primă instanță că "vom investi enorm în forțe armate, iar forțele americane vor fi prezente aici în număr mare, ca să fim pregătiți pentru haosul previzibil care va veni odată cu prăbușirea lentă a Rusiei". Totodată, Caramitru a menționat că "vom deveni exportator important de energie (nucleară și gaze) în regiune, pentru a elimina șantajul Rusiei prin energie în zona noastră".

Nu în ultimul rând, Caramitru a atras atenția că pionii Kremlinului din România care au ghearele înfipte în resursele țării vor ajunge să înfunde pușcăria sau vor căuta căi să fugă precum Sebastian Ghiță: "Va fi o curățenie masivă a clasei politice la noi - cei care vor cădea sigur (sau vor fugi sau vor fi arestați) sunt agenții Rusiei aici. Sunt mulți și puternici - SUA și statul Român nu își mai pot lua riscul de destabilizare totală pe care cozile astea de topor o au ca misiune. Tăriceanu, Dorneanu, Năstase, Weber, Felix Voiculescu, Ioan Niculae, Gușă, Ghiță și mulți alții cred că tremură. Ponta în prostia lui s-a lipit acum de ăștia. Ar trebui să înceapă să tremure și el".

Pe final, antreprenorul a subliniat că la alegerile parlamentare este necesar ca PNL și USR-PLUS să obțină peste 60% din voturi pentru ca țara noastră să se ancoreze complet în sistemul occidental.

Redăm analiza lui Caramitru:

"In toată zarva asta - văd ca nimeni nu comentează și înțelege de fapt stirea cea mai importantă posibilă. Ancorarea noastră totala in sfera militaro-economică a SUA.

Ce se întâmplă?

- ambasadorul SUA a avut un discurs fulminant, in care vorbește de baronii tâlhari ai PSD care trebuie dați jos și de România ca exportator de securitate in Europa

- Ministrii energiei și ai armatei sunt acum in SUA. S-a anunțat semnarea unui acord de 8 miliarde pentru Cernavodă cu americanii

- Cumpărăm la greu armament SUA - rachete patriot, vehicule de lupta, avioane etc. Vorbim de peste 10 miliarde dolari

- Romania s-a poziționat ferm lângă Polonia și Lituania in criza din Belarus, cu mesaje dure anti-Rusia

- CSAT-ul și Iohannis au anunțat operaționalizarea strategiei de apărare (unde Rusia este numita clar ca inamic strategic) inclusiv prin schimbarea legilor serviciilor secrete

- Înțeleg, pe surse, ca suntem pregătiți sa facem o baza uriașă americană la Constanta (se vorbește de mii de hectare, o dimensiune cam cât jumătate de sector din Bucuresti).

- In PSD - aripa pro-Rusia și anti-occidentala este gradual eliminată (de asta îl vedem pe Dancu și Grindeanu in față, care sunt “ok” cu partenerii internationali) și de asta PSD a refuzat sa îl preia pe Tariceanu (exponent de frunte al sovieticilor la noi).

- Gunoiul se va strange in zona Ponta-Tariceanu acum. Va conta mult dacă intra in parlament sau nu (eu cred ca vor intra și nu e bine).

Dacă e cum cred eu , se va întâmpla așa :

- Vom investi enorm in forte armate și forțele americane vor fi prezente aici in număr mare, ca sa fim pregătiți pentru haosul previzibil care va veni odată cu prăbușirea lenta a Rusiei - vorbim de Republica Moldova, Marea Neagră și poate chiar estul Mediteranei

- Vom deveni exportator important de energie (nucleara și gaze) in regiune, pentru a elimina șantajul Rusiei prin energie in zona noastră

- Va fi o curatenie masiva a clasei politice la noi - cei care vor cădea sigur (sau vor fugi sau vor fi arestați) sunt agenții Rusiei aici. Sunt multi și puternici - SUA și statul Român nu își mai pot lua riscul de destabilizare totala pe care cozile astea de topor o au ca misiune. Tariceanu, Dorneanu, Nastase, Weber, Felix Voiculescu, Ioan Niculae, Gușă, Ghiță și multi alții cred că tremură. Ponta in prostia lui s-a lipit acum de ăștia. Ar trebui să înceapă sa tremure și el

- Infrastructura va fi dezvoltată pe repede înainte - pentru ca are și o dimensiune militară. Trebuie sa avem posibilitatea de a mișca repede activele armate in caz de situație dificilă.

De ce se întâmpla toate astea? Pentru ca Rusia intra gradual in implozie și riscul de haos in zonele estice este foarte mare.

- Intra in implozie pentru ca singurul motor economic de acolo - hidrocarburile - devine din ce in ce mai irelevant. Deja exista alternative in Europa (gazul LNG), masinile electrice reduc gradual nevoia de petrol, și China și UE au agreat planuri agresive pentru energie alternativă (deci clienții cei mai mari ai Rusiei vor reduce substanțial importurile - in timp ce SUA este deja un mare exportator și nu va permite Europei sa arunce cu miliarde către Kremlin anual)

- Deja a început procesul de implozie graduala. Ucraina a fost pierdută de ei. E haos in Belarus. Război in Nagorno-Karabach. Revoluție in Kirghistan. Proteste masive in estul Rusiei. E “foc” de jur împrejurul Rusiei deja. Se strânge lațul in jurul lui Putin. Navalny se poziționează ca o alternativa reala la Putin.

Scenariul pentru noi e incredibil de pozitiv, istoric, dar sta acum intr-un singur vot al nostru. Cel de la parlamentare. Dacă după redistribuire PNL si USRPLUS au împreună spre 60%, se vor porni motoarele de curatire și de ancorare totala in sistemul occidental. Depinde doar de votul nostru. Mai e un pas, atât. Dar suntem in directia buna".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.