Un fost șef al SRI confirmă un mare act de trădare națională: "Ponta și Tăriceanu au vrut să dea Cernavodă chinezilor!"


Un fost șef al SRI confirmă un mare act de trădare națională: "Ponta și Tăriceanu au vrut să dea Cernavodă chinezilor!"

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, Costin Georgescu, a declarat la Realitatea PLUS că Ponta și Tăriceanu au vrut să le ofere pe tavă chinezilor Centrala de la Cernavodă. În acest sens, Georgescu a subliniat că amândoi au acționat sistematic împotriva intereselor europene și nord-atlantice ale României. Pe tema jocurilor antioccidentale și antiromânești de pe scena politică, Georgescu a reiterat că Tăriceanu, din postura de premier, a donat Ungariei Fundația Gojdu.

"Să nu uităm că doi lideri de partid (Ponta și Tăriceanu – N.R.), cu niște ani în urmă, au vrut să dea Cernavodă chinezilor. Domnul Ponta a vrut să dea chinezilor Cernavodă. (…) Centrala Nucleară este un element esențial pentru România, pe care nu-l poți da altcuiva, ca dovadă că americanii au intrat imediat, în forță, pentru a ne ajuta și, în același timp, să protejeze Marea Neagră de alte interese, în primul rând ale rușilor, dar pe undeva și ale turcilor. (…) Domnul Tăriceanu, ca fost prim-ministru, a donat Ungariei, prietena Rusiei, Fundația Gojdu, în valoare de circa 2 miliarde de euro", a precizat Georgescu

"Toate acestea se leagă și cu acea rezoluție a Uniunii Europene privind pericolul pe care-l reprezintă Rusia. Și asta în condițiile în care noi, în decembrie, avem alegeri parlamentare și cineva dorește din nou să le amâne, oare de ce? Cui folosește și cine vrea? Iarăși ne întrebăm dacă nu este mâna Rusiei acolo?", a completat fostul șef al SRI.

Comentariile fostului șef al SRI au venit în contextul în care Tăriceanu și Victor Ponta s-au unit în perspectiva alegerilor parlamentare, scopul fiind ca ALDE și Pro România să aibă șanse să acceadă în viitoarea formulă parlamentară.

Totodată, precizările făcute de Costin Georgescu au survenit pe fondul succesului ministrului Economiei, Virgil Popescu, care, aflat în vizită la Washington, a anunțat că România și SUA au parafat un acord interguvernamental pentru construirea Unităților 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă.

Astfel, Costin Georgescu a lansat ipoteza conform căreia amânarea parlamentarelor și lansarea proiectului politic comun de către Ponta și Tăriceanu ar fi pe plac Kremlinului. 
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.