Toxicul Daniel Zamfir vrea să-l trimită pe Cîțu la pușcărie: "Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine!"


Toxicul Daniel Zamfir vrea să-l trimită pe Cîțu la pușcărie: "Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine!"

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a semnalat joi pe Facebook că senatorul PSD Daniel Zamfir, președinte al Comisiei Economice din Senat, a depus, în procedură de urgenţă, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru miniştrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate, comisiile de anchetă sau în Parlament. Cîțu a precizat că este vorba despre o lege făcută special pentru el, care are scopul de a-l trimite la pușcărie.

"(2) Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului: c) Refuzul repetat de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţia României, republicată", prevede legea.

Amintim că pesedistul Daniel Zamfir este unul dintre cei mai toxici parlamentari, cunoscut pentru faptul că voia să lase România fără fonduri europene printr-o inițiativă legislativă criticată de Comisia Europeană. Totodată, este cunoscută obsesia senatorului Zamfir de a-l chema pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, la tot felul de audieri în Parlament, fără ca acestea să aibă un scop tehnic, ci unul eminamente politic.

Cîțu, pe Facebook: "Marcel Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine!

Sunt disperați și încearcă orice doar să scape de mine.

Marcel Ciolacu a găsit unealta perfectă să-i facă munca de jos - hamsterul lui Dragnea.

Inginerul șef peste comisia economică, da se întâmplă de ani bun în Parlament, și campion la legi respinse de CCR își pune semnătura pe încă o mizerie de lege.

O lege făcută special pentru mine și care are că scop să mă trimită la pușcărie. Forțează apropbarea până la alegerile parlamentare.

Lui Marcel Ciolacu și hamsterului lui le spun doar atât. Nu vă mai agitați tovarăși. Mai este puțin și scăpam România de voi.

#RomaniaFaraPSD

B587/2020 - Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială".

Reiterăm că preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunţat pe 29 iunie că va depune o plângere penală la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în baza legii răspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului ministrului de a se prezenta la audieri.

"Faptul că domnul Cîţu refuză în mod repetat şi nejustificat să se prezinte în faţa comisiilor parlamentare, să dea explicaţii în legătură cu gestionarea datoriei publice, la nivel personal vă spun, eu cred cu tărie că trebuie să punem capăt acestui lucru, înaintând o plângere penală la adresa ministrului Cîţu în baza legii răspunderii ministeriale. Refuzul de a se prezenta în faţa Comisiilor parlamentare (…) ne arată că domnul ministru Cîţu acţionează cu rea credinţă în favoarea unor prieteni politici şi în detrimentul bugetului statului român. Voi cere acordul celor două Comisii şi voi informa şi Biroul permanent şi cred că măsura firească este plângere penală pentru refuzul repetat de a se prezenta în Parlament", a spus Zamfir, citat de Agerpres.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.