Abordare sinistră: Ciolacu și Ponta se folosesc de tragedia de la Colectiv pentru a cere amânarea alegerilor parlamentare


Abordare sinistră: Ciolacu și Ponta se folosesc de tragedia de la Colectiv pentru a cere amânarea alegerilor parlamentare

PSD și Victor Ponta se folosesc într-un mod sinistru de tragedia de la Colectiv pentru a ataca autoritățile în legătură cu gestionarea epidemiei COVID-19. Președintele Pro România, Victor Ponta, a amintit faptul că președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, după incendiul de la Colectiv, în urma căruia au murit 60 de oameni, dar în prezent, în mandatul premierului Ludovic Orban, mor aproape 60 de oameni în fiecare zi din cauza COVID-19, iar pentru Iohannis toate lucrurile sunt în regulă.

Ponta: "Dacă asta e soluţia, într-un spital, un etaj din cinci, din şapte, îl faci de COVID, trebuia să faci chestia asta în ultimele opt luni. De ce faci acum, când sunt cu apa peste gură. De ce spun de ei că sunt criminali. Eu am voie să spun chestia asta, eu, Victor Ponta, singurul din ţara asta.

Mie, domnul Iohannis mi-a cerut demisia, mi-am dat demisia, pentru că au murit 60 de oameni nevinovaţi, într-o tragedie la Colectiv. Azi, mor pe zi mai mulţi de 60. În fiecare zi şi nu e nimeni vinovat. Nu e nimeni tras la răspundere. Nu cere domnul Iohannis nicio demisie, totul e perfect şi mor în fiecare zi mai mulţi decât au murit la Colectiv. Nu mai protestează nimeni, nu mai e nimeni supărat".

Mai mult, PSD a transmis un comunicat pe Facebook în care precizează că "de azi înainte, din cauza iresponsabilității acestei guvernări, vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi".

PSD: "De ieri până azi încă 4.000 de români au primit vestea că sunt infectați cu COVID.

Alte zeci de familii își plâng pe cineva drag care a dispărut după ce a pierdut lupta cu virusul.

Într-o singură zi au pierit mai mulți semeni de-ai noștri decât acum cinci ani, în dezastrul de la Colectiv. Drama este că, de azi înainte, din cauza iresponsabilității acestei guvernări, vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi!

Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și Orban să-și satisfacă obsesia de a obține puterea totală?".

Mai mult decât atât, președintele PSD, Marcel Ciolacu, folosindu-se de tragedia de la Colectiv, a susținut din nou teza amânării alegerilor parlamentare din cauza epidemiei COVID-19.

"La 4000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri, dar nu este atributul PSD. Acum nu putem (decide în Parlament), pentru că legea (care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor) nu a fost promulgată. Nu cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile. Atributul şi responsabilitatea organizării alegerilor sunt ale Guvernului şi, mai nou, ale preşedintelui, care îşi doreşte aceste alegeri. Ce am reţinut este că preşedintele îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi despre un Parlament legitim la 4000 de infectări/zi, pentru că nu vine lumea la vot. Un Parlament legitim este ales cu o largă majoritate (...) Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi, mai ales, explicaţii pentru gestionarea dezastruoasă a pandemiei", a declarat liderul PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.