"Intenția există!". Roman, pus la zid de un activist civic chiar dacă și-a retras semnătura de pe proiectul care îngrădește accesul la informațiile de interes public


"Intenția există!". Roman, pus la zid de un activist civic chiar dacă și-a retras semnătura de pe proiectul care îngrădește accesul la informațiile de interes public

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat vineri că a solicitat în scris retragerea semnăturii sale de pe proiectul de lege iniţiat de deputata pesedistă de Dolj Eliza Mădălina Peţa-Ştefănescu prin care se urmărește îngrădirea liberului acces al cetăţenilor la informaţiile de interes public. Mai mult, Roman a precizat că PNL va vota contra controversatului proiect de lege.

Roman, pe Facebook: "Am depus azi o solicitare in scris de retragere a semnăturii de pe un proiect de lege inițiat de o colega deputat, care viza reglementări in cazul legii 544, privind liberul acces la informații de interes public.

Am primit semnale de la oameni de buna credința, ca in forma propusa de inițiator poate naște interpretări abuzive, și din acest motiv nu am dorit sa las nici un fel de interpretare. Nu doar ca am retras, dar nici nu vom vota proiectul, din motivele expuse mai sus.

Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informații de interes public. Cât despre partea politica, înțeleg ca orice dezbatere in perioada campaniei electorale, nu este posibila, totul fiind țintit pe atacuri, fără legătura cu subiectul".

Pe de altă parte, activistul civic Marian Rădună l-a luat în vizor pe Florin Roman, căci chiar dacă a retras semnătura de pe proiectul de lege cu pricina, intenția inițială rămâne.

"Tovarășe Florin Roman. Intenția există și privim cu îngrijorare și atenție “liberalismul” dumneavoastră!", a scris Marian Rădună pe Facebook.

Totodată, într-o discuție publică, pe Facebook, pe care a avut-o cu Florin Roman, Marian Rădună a atras atenția că proiectul de lege prin care se vrea îngrădirea accesului la informațiile de interes public ar transforma fiecare instituție într-un fel de "stat în stat".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.