Orban torpilează noile achiziții ale PSD: "Coarnă, o goarnă pesedistă de când îl știu! Rafila și Cercel nu mai au niciun fel de credibilitate!"


Orban torpilează noile achiziții ale PSD: "Coarnă, o goarnă pesedistă de când îl știu! Rafila și Cercel nu mai au niciun fel de credibilitate!"

PSD face tot soiul de achiziții cu iz tehnocrat pentru a fraieri electoratul că s-a reformat. Cele mai sonore nume puse de PSD pe listă pentru a accede în Parlamentul României sunt Dr. Alexandru Rafila și managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, Adrian Streinu Cercel

Premierul României Ludovic Orban a criticat aspru, duminică seară, la B1TV, decizia celor doi medici de a candida din partea PSD la alegerile parlamentare, în condițiile în care formațiunea politică cu pricina a fost cea care a îndemnat sistematic cetățenii să nu respecte măsurile luate de Guvern privind combaterea epidemiei COVID-19. Totodată, premierul a precizat că Rafila și Cercel și-au pierdut credibilitatea în privința opiniilor pe care le exprimă referitor la epidemia COVID-19. 

"Cum să se ducă la PSD Alexandru Rafila și Streinu Cercel, care au fost în frontul de luptă anti-COVID?! Oare ce-a putut să le promită? PSD a torpilat sistematic de 7 luni de zile tot efortul autorităților și al specialiștilor făcut pentru a limita creșterea numărului de cazuri. E o decizie pentru care vor fi huliți.

Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă în legătură cu pandemia. De altfel, am și văzut o schimbare. De când e candidat pe lista PSD unul dintre ei și-a schimbat și pozițiile publice. Nici nu vreau să le dau nume.

Când este o creștere a numărului de cazuri, când e nevoie de fiecare om care este implicat, mi se pare o greșeală gravă pentru ei, ca oameni care au fost implicați în activitate și au avut rezultate, să se ducă să își depună candidatura la PSD. Mi se pare un fel de abandon în lupta anti-COVID", a zis Orban. 

Totodată, Orban l-a atacat pe Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, care va candida primul pe listă din partea PSD Călărași pentru a accede în Parlament. Concret, liderul liberalilor a subliniat că Dumitru Coarnă a fost întotdeauna o "goarnă pesedistă" care nu a apărut niciodată interesele polițiștilor. 

"Coarnă a fost goarnă pesedistă de când îl știu. Să știe foarte bine oamenii din Călărași că omul ăsta, de fapt, niciodată n-a apărat interesele polițiștilor. Coarnă a fost recompensat pentru toate atacurile nedrepte pe care le-a lansat împotriva PNL. Știți cum e? Minciuna are picioare scurte oricât ai încerca să pari neutru. Asta e problema multora care ies pe sticlă, o fac pe neutri, pe analiștii independenți", a mai precizat Orban. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.