Scandal monstru în PSD. Baronul Oprișan s-a pus în capul listei județene pentru parlamentare și l-a alungat de la conducerea PSD Vrancea pe omul impus de Marcel Ciolacu


Scandal monstru în PSD. Baronul Oprișan s-a pus în capul listei județene pentru parlamentare și l-a alungat de la conducerea PSD Vrancea pe omul impus de Marcel Ciolacu

Îndepărtat de conducerea PSD după pierderea funcției de președinte al Consiliului Județean Vrancea la recentele alegeri locale, baronul roșu Marian Oprișan a decis să arunce în aer deciziile luate la centru și să forțeze intrarea în Parlament.  

Oprișan, zis și „Portofel” în virtutea unor apucături de hoție din tinerețe, a convocat o ședință în care a decis îndepărtarea omului desemnat de Marcel Ciolacu pentru conducerea filialei județene, Angel Tîlvăr, pe care l-a înlocuit cu altul (Vasile Carnariu) și s-a cocoțat în fruntea  listei candidaților pentru Senat.  

Ciolacu îi transmisese lui Oprișan că partidul va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa. Marți, conducerea PSD a decis ca vicepreședintele organizației Vrancea, Anghel Tîlvăr să preia, interimar, funcția de președinte. Organizația PSD Vrancea a anunțat însă, marți seara, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează Marian Oprișan, care, precizează comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean, scrie digi24.ro.  

„Ca urmare a convocării a mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic, cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea. Ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației PSD Vrancea, iar în urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:

Senat

1. Oprișan Marian (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean)

2. Dumitrescu Cristian Sorin

3. Nedelcu Mihai

4. Nedelcu Cristina

Camera Deputaților

1. Halici Nicușor

2. Stoica Elena

3. Marin Laurențiu Daniel

4. Carnariu Vasile

5. Nica George Claudiu

6. Bălan Doru Geany

7. Șelaru Aurel

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu”, arată un comunicat al organizației PSD Vrancea.

Marian Oprișan, 55 de ani, un baron al răului politic absolut care a ținut în sărăcie și neputință un județ întreg mai bine de două decenii, întreba recent în fața membrilor de partid cu înclinații și talente similare: „unde sunt hoții de la PSD?”. Baronul roșu, deținătorul unei averi impresionante, nu a fost capabil să justifice nici măcar bolidul de peste 100.000 de euro cu care s-a afișat în 2019, transferând responsabilitatea asupra mamei despre care a spus că i l-ar fi luat cadou. Despre averea și domeniul său fabulos, cu șapte corpuri de clădire, de lângă Focșani puteți citi AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.