APEL către electoratul din Basarabia: NU îl votați pe dihorul rusofil Dodon, infractorul care vă sărăcește și vă umilește zilnic. Culegem ce alegem


APEL către electoratul din Basarabia: NU îl votați pe dihorul rusofil Dodon, infractorul care vă sărăcește și vă umilește zilnic. Culegem ce alegem

Viața politică a lui Igor Dodon, cea văzută și nevăzută, reprezintă pata de rușine de pe obrazul R.Moldova. Sondajele arată că cei care au votat „kuliokul” din fruntea președinției, nu se simt cu nimic vinovați de abuzurile în lanț și crimele comise de șeful statului. Multora dintre ei le miroase urât, dar caută dihorul în altă parte și dau vina pe alții. În primul rând, lor mă adresez acum, fiindcă după 4 ani de prăpăd dodonist, cei peste 800 de mii de alegători nu au niciun drept să se ascundă după buletinul de vot din anul 2016 și să nu-și asume o parte din dezastrul, sărăcia și rușinea de care suferă republica întreagă, din cauza că ei au ales un președinte trădător, hoț, corupt, fățarnic, pervers și prăbușit moral până la ultima fază de degradare umană. 

Nu poți să încredințezi casa, familia și grădina ta unui bandit și să crezi prostește că totul va fi bine. Dacă te-ai trezit jefuit, fiind aruncat în mijlocul drumului fără un ban în buzunare, fără avere și copii, nu căuta vinovatul la vecini, ci amintește-ți că tu, în 2016, ai refuzat să asculți avertismentele fraților și părinților tăi de la Chișinău sau de peste hotare, ai deschis ușa și ai așezat tâlharul și Iuda în capul mesei, pe care ți l-ai dorit stăpân.

Când îți dai seama cât de nenorocit te-au făcut „salvatorii” în care ai crezut, când vezi în ce hal a ajuns baștina ta, când privești mai departe și observi că toată R.Moldova e sfâșiată în bucăți și a ajuns o ruină, nu flutura pumnii în gol, ci gândește-te că bandiții au ajuns sus -- la președinție, guvern și parlament -- pe umerii tăi, cu votul tău. 

De câte ori intelectualii din sat, copiii și nepoții tăi, te-au rugat să nu-i votezi pe Lucinschi, Sangheli și Diacov, pe Voronin, Greceanîi și Lupu, pe Plahotniuc, Șor și Dodon, tu ai trecut atotștiutor peste rugămințile celor apropiați și ai votat cu dușmanii tăi, adeseori pentru un pachet de macaroane și 50 de lei. Atunci, de ce te mai plângi că pensia ta e mizerabilă, că urmașii ți-au fugit în țări străine, că statul te-a părăsit și nimeni nu are grijă de tine?

Știu că ai fost mereu nedreptățit, umilit și călcat în picioare de mincinoșii de la putere, dar înțelege măcar în anul 2020, că nu poți să-ți dai votul lui Iuda-Dodon și să trăiești ca în sânul lui Dumnezeu.

Va urma

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.