Zetea, nemulțumit că Ludovic Orban se află în Franța. Ioana Constantin îl pune la punct: "A venit premierul Japoniei într-o vizită istorică, iar Mihai Tudose și-a dat demisia"


Zetea, nemulțumit că Ludovic Orban se află în Franța. Ioana Constantin îl pune la punct: "A venit premierul Japoniei într-o vizită istorică, iar Mihai Tudose și-a dat demisia"

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, s-a arătat nemulțumit marți, la Realitatea PLUS, de faptul că premierul Ludovic Orban efectuează o vizită în Franța, în loc să se afle la Palatul Cotroceni, unde să participe la consultările președintelui Klaus Iohannis cu medicii pe fondul epidemiei COVID-19. 

"Astăzi îl avem pe premierul României care lipsește de la aceste discuții de la Cotroceni pentru că a plecat în Franța ca să facă o întâlnire cu omologul său francez pentru a discuta despre achiziția de corvete militare. Credeți că aceste corvete ne vor apăra?", a zis Zetea. 

În acest context, Ioana Constantin, candidată PMP pe București la Camera Deputaților, a sancționat abordarea pesedistului Zetea, în aceeași emisiune la Realitatea PLUS, subliniind că PSD nu este în măsură să vorbească despre locul în care trebuie să fie prezent sau nu un premier, în condițiile în care Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția menționată anterior chiar în perioada în care prim-ministrul Japoniei efectua o vizită istorică în România. Mai mult decât atât, Ioana Constantin a reliefat faptul că PSD este îngrijorat dintr-odată de epidemia COVID-19, întrucât se apropie alegerile parlamentare, iar pesediștii nu vor obține un scor la fel de mare precum în 2016, motiv pentru care aceștia solicită adesea amânarea scrutinului electoral. 

"Maramureș e un loc frumos, dar conectați-vă mai bine la internet, domnule Zetea! Uitați care e problema. A venit ditamai premierul Japoniei într-o vizită istorică, iar premierul României și-a dat demisia. Dvs. vorbiți despre unde trebuie să fie prezent sau nu un premier? De asemenea, colegii dvs. în Parlament, pesediștii, nu au votat starea de alertă, au tăiat legea aia cu toate foarfecile din lume. Mai mult, colegi de-ai dvs. spun că nu există virusul acesta. Acum, dintr-odată, când vă dați seama că vin alegerile, iar PSD nu mai poate să obțină același număr de parlamentari, brusc deveniți interesați de acest virus și începeți să spuneți că nu mai trebuie organizate alegeri. Nicăieri în lumea asta, nimeni nu a amânat alegerile. E nevoie de o nouă majoritate. Asta de acum din Parlament e atât de toxică încât nu a fost capabilă să pună pe altcineva la Consiliul Legislativ decât pe Iordache. Oricum nu muncesc nimic oamenii ăștia în Parlament, sunt peste 500 și nu știu nimic altceva decât răfuială politică și interese personale. România, în situația asta de criză, are nevoie și de un Parlament care să legifereze în interesul oamenilor. Guvernul singur nu poate să facă tot, nici chiar dacă ar fi cel mai eficient și poate că acum nu e, dar acest Parlament chiar e incapabil total să asigure un sprijin", a declarat Ioana Constantin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.