Bolojan taie în carne vie: "CJ Bihor va funcţiona mai bine cu jumătate din personal!"


Bolojan taie în carne vie: "CJ Bihor va funcţiona mai bine cu jumătate din personal!"

Liberalul Ilie Bolojan, ales președinte al Consiliului Județean Bihor în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că va gira o inițiativă prin care va reduce numărul de angajați din instituție de la 174 la 88. "Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal", a subliniat Bolojan. 

Astfel, Bolojan a precizat că în prima şedinţă a Consiliului Județean Bihor de după alegerile din 27 septembrie, care va avea loc joia aceasta, va supune votului reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei. PNL deţine majoritatea simplă necesară în CJ, iar pe cale de consecință este de așteptat că inițiativa lui Bolojan va fi votată. 

Mai mult, Bolojan a afirmat că multe persoane plătite de CJ efectiv nu aveau "obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.


Cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la doar 3 (Bolojan precizând că încă nu şi-a angajat niciun consilier), iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur. Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (un exemplu fiind cel al Direcţiei Patrimoniu). Direcţia Generală Economică se va subţia de la 56 la 27 de angajaţi, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16, Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Unele Servicii devin simple birouri sau chiar compartimente, cu mai puţin angajaţi, fiind cazul structurilor Contabilitate, Achiziţii, Juridic (un jurist la Primăria Oradea are 200 dosare în lucru, iar la CJ doar 30), iar Biroul de Presă şi Imagine va dispărea şi el. 

În acest context, președintele Consiliului Județean a anunțat că toţi banii economisiţi după reducerea aparatului bugetar vor fi direcţionaţi către cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a judeţului. (sursa: Ebihoreanul)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.