Birchall salută accederea judecătoarei Barrett în Curtea Supremă a SUA: "Îi doresc un mandat rodnic în realizări profesionale!"


Birchall salută accederea judecătoarei Barrett în Curtea Supremă a SUA: "Îi doresc un mandat rodnic în realizări profesionale!"

Cu opt zile înaintea alegerilor, preşedintele SUA, Donald Trump, a înregistrat o uriaşă victorie odată cu confirmarea magistratei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă a Statelor Unite. Curtea Supremă, arbitru al marilor subiecte de societate din SUA, va fi compusă din şase judecători conservatori din nouă, dintre care trei numiţi de Donald Trump. (sursa: Agerpres)

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a salutat acest eveniment, felicitând-o pe Amy Coney Barrett pentru ocuparea unei poziții extrem de importante în cadrul justiției americane. Totodată, Birchall a pus accentul pe consolidarea Parteneriatului Strategic dintre SUA și România, inclusiv în ceea ce privește cooperarea între Curtea Supremă a SUA și ÎCCJ. 

"Nu vreau să treacă ziua de astăzi fără să nu salutăm confirmarea de către Senatul SUA a doamnei Amy Coney Barrett în funcția de judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite. O felicit pe această reputată reprezentantă a mediului academic pentru ocuparea unei poziții extrem de importante în cadrul justiției americane. Prin numirea sa, judecătoarea Amy Coney Barrett vine să reconfirme faptul că femeile pot avea o carieră prodigioasă fără a renunța la viața personală și de familie. Merită aici să remarc că judecătoarea Amy Coney Barrett are 7 copii și o carieră profesională dar și academică excepțională la Notre Dame Law School.

Îi doresc un mandat rodnic în realizări profesionale, având în vedere importanța instituțională a Curții Supreme a SUA, și îmi exprim încrederea și speranța că, în cadrul relației de Parteneriat Strategic dintre SUA și România, să dezvoltăm cooperarea între instituțiile de profil din cele două state", a scris Birchall pe Facebook. 

Reiterăm că Ruth Bader Ginsburg, judecătoare celebră a Curții Supreme a SUA, a decedat în data de 18 septembrie 2020, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pancreatic metastazat. Locul judecătoarei a devenit vacant, iar, astfel, Donald Trump a numit-o pe Amy Coney Barrett la Curtea Supremă a SUA. Donald Trump a ajuns la un număr de trei judecători numiți la Curtea Supremă. 

De altfel, Ana Birchall a relatat că a întâlnit-o în repetate rânduri pe Ruth Bader Ginsburg, judecătoare de la care a învățat "despre respectul pentru lege și aplicarea legii, despre determinarea de a lupta pentru lucrurile în care crezi, oricât de grea ar fi această luptă".

"Fight for the things that you care about, but do it in a way that will lead others to join you (Luptă pentru lucrurile care te interesează, dar fă-o într-un mod care îi va conduce şi pe alţii să ţi se alăture", un sfat pe care justice Ruth Bader Ginsburg ni l-a impartasit in timpul unei discutii in 2000, in campusul Yale Law School, SUA. A fost prima data cand am intalnit-o.... timpul parca se oprise in loc, ascultand-o! In anii care au urmat, am avut onoarea sa o reintalnesc si de fiecare data am avut ce invata despre respectul pentru lege si aplicarea legii, despre determinarea de a lupta pentru lucrurile in care crezi, oricat de grea ar fi aceasta lupta!

R.I.P., justice RBG! Zestrea pe care ai lasat-o este absolut fenomenala!", a scris Birchall pe Facebook după decesul celebrei judecătoare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.