Rareș Bogdan, mesaj ferm pentru dictatorul Lukașenko: "Este un citat din Abraham Lincoln!"


Rareș Bogdan, mesaj ferm pentru dictatorul Lukașenko: "Este un citat din Abraham Lincoln!"

Parlamentului European a acordat Premiul Saharov din acest an opoziției democratice din Belarus. Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, a catalogat acest gest, într-o declarație pentru publicația Calea Europeană, drept "un semnal foarte puternic, care insuflă curaj tuturor celor care luptă împotriva totalitarismului, autocrației, dictaturii, a derapajelor criminale care vor să anuleze libertatea de conștiință".

"Represiunea brutală împotriva cetățenilor din Belarus nu le-a anulat acestora dorința fierbinte ca țara lor să devină o democrație. Astfel, ei au devenit un model pentru toți oamenii care vor să creadă că adevărul și iubirea sunt puternice și nu pot fi înfrânte. Iar iubirea superioară, cea care îți dă putere să lupți pentru țara ta, este forma superioară de simțire", a completat Rareș Bogdan, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) și al Comisiei pentru afaceri externe (AFET) din Parlamentul European.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, declara că în cazul în care opoziția din Belarus vine la putere, atunci "va fi o baie de sânge, iar ce s-a întâmplat în Ucraina va fi o plimbare în parc". În acest context, Rareș Bogdan a a avut un mesaj pentru dictatorul din Belarus: "Fac o mică paranteză – acest nebun s-a lăudat că a ridicat țara din ruine, așa cum pesediștii noștri de tristă amintire mințeau că au scos România din noroaie. Mesajul meu este un citat din Abraham Lincoln: cel care refuză libertatea altora, acela n-o merită nici pentru sine. Să ia aminte, dacă mai are un neuron sănătos", a menționat Rareș Bogdan. (citiți AICI mai multe detalii despre Premiul Saharov)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.